Foto: DELFI
Kriminālprocesā par iespējamo kukuļošanu Rīgas domes Mājokļu un vides departamentā Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) darbinieki šonedēļ aizturējuši arī privātpersonu Tatjanu Fjodorovu, apstiprināja viņas advokāts Osvalds Svilāns.

Aizbildinoties ar izmeklētājiem doto parakstu par informācijas neizpaušanu, Svilāns neatklāja, kāds tieši nodarījums viņa klientei tiek inkriminēts, taču advokāts atzina, ka runa ir par koruptīviem darījumiem.

Fjodorovai patlaban piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.

KNAB darbinieki pirmdienas vakarā veica kratīšanu Rīgas domes Mājokļu un vides departamentā, tostarp departamenta Dzīvokļu pārvaldes vadītājas Ārijas Stabiņas kabinetā. Tika aizturēta gan pati Stabiņa, gan arī departamenta Dzīvokļu pārvaldes Protokolu nodaļas vadītāja Ļena Paščenkova.

Stabiņai vakar Rīgas pilsētas Centra rajona tiesa kā drošības līdzekli piemēroja apcietinājumu, turpretim Paščenkovai piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.

Stabiņas advokāte Līga Cīrule komentārus plašsaziņas līdzekļiem šīs lietas sakarā nesniedz. Savukārt Paščenkovas advokāts Artūrs Zvejsalnieks pastāstīja, ka viņa klientei KNAB izmeklētāji inkriminē kukuļņemšanas atbalstīšanu.

KNAB priekšnieks Jaroslavs Streļčenoks vakar atzina, ka šajā lietā ir aizturētas vairākas personas, taču plašāku informāciju nesniedza. Viņš apstiprināja, ka lieta ir saistīta ar kukuļošanu.

Savukārt Rīgas domes darbinieki pieļauj, ka Stabiņa varētu būt prasījusi papildu samaksu par mājokļa piešķiršanu no tiem cilvēkiem, kuriem pienākusi rinda uz jauno mājokli. Vēl domes darbinieki min iespējamu dokumentu viltošanu, taču nevienai no šīm versijām pagaidām nav gūts apstiprinājums.

Rīgas domes Revīzijas un audita pārvalde sāks pārbaudi gan par piešķirtajiem dzīvokļiem, gan arī pārliecinoties, vai uz dokumentiem nav konstatējami viltoti zīmogi. Pārbaude varētu ilgt vismaz mēnesi, jo tiks pārbaudīti visi dzīvokļa darījumi no 2009.gada.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!