Foto: LETA

Valsts robežsardze sākusi kriminālprocesu par personu nelikumīgu pārvietošanu pāri valsts robežai saistībā ar to, ka ceturtdien Rīgas lidostā no Londonas ieceļojošajiem pasažieriem nav veikta robežpārbaude.

Kā portālu “Delfi” informēja Valsts robežsardzē 16. februārī tika konstatēts, ka starptautiskajā lidostā “Rīga” 38 no Londonas ieceļojošie pasažieri novirzīti uz Šengenas terminālu.

Līdz ar to šiem pasažieriem netika veikta robežpārbaude.

Valsts robežsardzē par minēto faktu sākts kriminālprocess par personu nelikumīgu pārvietošanu pāri valsts robežai.

Krimināllikums par liela personu skaita nelikumīgu pārvietošanu pāri valsts robežai paredz sodu – brīvības atņemšanu uz laiku no diviem līdz astoņiem gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās.

Lidostas "Rīga" preses pārstāve Laura Karnīte portālam "Delfi" pastāstīja, ka lidostas rīcībā nav oficiālas informācijas par Valsts robežsardzes ierosināto kriminālprocesu saistībā ar kļūdainu no Londonas ielidojušo pasažieru novirzīšanu Rīgas lidostā.

Karnīte apstiprināja, ka šāds incidents ir noticis. Nepareizi novirzītos pasažierus pamanījuši un, operatīvi reaģējot, aizkavējuši un nodevuši Valsts robežsardzei lidostas Drošības dienesta darbinieki. Starptautiskās lidostas “Rīga” Virszemes apkalpošanas dienests neveica šī reisa apkalpošanu un incidentā nav iesaistīts, skaidroja lidostas pārstāve.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!