Foto: Shutterstock

Valsts policija aizdomās par vairāku nepilngadīgu zēnu seksuālu izmantošanu aizturējusi kādu agrāk par seksuāliem noziegumiem sodītu vīrieti, informē Valsts policija.

Pagājušā gada oktobrī policija saņēma operatīvo informāciju par kādu personu, kura, iespējams, veic seksuāla rakstura darbības ar nepilngadīgiem zēniem. Pārbaudot saņemto informāciju, policija guva apstiprinājumu iespējamām seksuāla rakstura darbībām, ko ar nepilngadīgajiem veicis kāds 1969. gadā dzimis vīrietis.

Saistībā ar notikušo sākts kriminālprocess, savukārt vīrietis tika izsludināts meklēšanā. Aprīļa sākumā Rīgas reģionā vīrietis tika aizturēts. Nav izslēgts, ka minētajā laika posmā vīrietis kādu laiku uzturējies ārzemēs. Aprīļa sākumā tiesa viņam piemēroja drošības līdzekli apcietinājumu.

1969. gadā dzimušais vīrietis internetā iepazinies ar nepilngadīgiem zēniem un aicinājis viņus stāties dzimumsakaros, par to piedāvājot samaksu vairāku desmitu eiro apmērā. Ja nepilngadīgie piekrituši, viņi ar vīrieti tikušies iepriekš norunātā vietā, un vīrietis veicis seksuāla rakstura darbības, kā arī uzņēmis ar viņiem seksuāla rakstura fotogrāfijas.

Šobrīd policija noskaidrojusi, ka vīrietis šādā veidā izmantojis vismaz divus 14 un 18 gadus vecus zēnus. Viens gadījums noticis 2012. gadā, savukārt otrs - 2015. gadā. Taču policijai ir aizdomas, ka vīrietis šādā veidā seksuāli izmantojis vēl vairākus nepilngadīgos.

Pret vīrieti, kurš jau iepriekš tiesāts par līdzīgiem noziegumiem pret nepilngadīgiem zēniem, sākts kriminālprocess par seksuālu vardarbību pret nepilngadīgajiem un par nepilngadīgā pamudināšanu, iesaistīšanu un izmantošanu pornogrāfiska rakstura materiālu izgatavošanā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!