Foto: Edijs Pālens

Pašvaldības uzņēmums "Rīgas satiksme" vērsies Valsts policijā saistībā ar bezbiļetniekiem veltīto interneta lietotni "Zaķiem.lv".

Kā portālam "Delfi" pastāstīja pašvaldības uzņēmuma sabiedrisko attiecību speciāliste Baiba Bartaševiča, "Rīgas satiksme" nosūtījusi Valsts policijai vēstuli, kurā paudusi savu viedokli par radīto interneta lietotni.

Izveidotā aplikācija vērsta pret uzņēmumu, bet interneta vietnē "Youtube" publicētais "Zaķiem.lv" lietotnes reklāmas rullītis mudina pārkāpt likumu, kā arī neatbilst vairākiem normatīvajiem aktiem, portālam "Delfi" sacīja Bartaševiča.

Turklāt uzņēmumu satrauc arī tas, ka lietotnes popularizēšanai izveidotais video grauj ne tikai uzņēmuma tēlu, bet arī tas, ka redzama grafiti uzrakstu zīmēšana un citi nepatīkami skati.

"Rīgas satiksme" preses sekretārs Viktors Zaķis norādīja, ka vēstule Valsts policijai nosūtīta 6.februārī.

Valsts policijas preses pārstāvis Dairis Anučins norādīja, ka Valsts policijā iesniegums ar lūgumu izvērtēt iespējamo aplikācijas "Zaķi.lv" pretlikumīgo darbību ir saņemts. Saistībā ar saņemto informāciju policija ir sākusi pārbaudi.

Jau ziņots, ka pēc sabiedriskā transporta Rīgā biļešu cenu paaugstināšanas rīdziniekiem un pilsētas viesiem tika izveidota aplikācija "zaķiem.lv". Tajā var aplūkot un dalīties ar sabiedriskā transporta kontroles atrašanās vietām.

Tāpat aplikācijā ir iespēja pievienot kontrolieru atrašanās vietu pēc trīs kategorijām – parastā kontrole jeb kontrole, kas pārbauda biļetes; kontrole ar policiju; kā arī reids jeb kontrole, kurā tiek apturēti visi transporta līdzekļi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!