Foto: VID

23.aprīlī Jēkabpils novada Zasas pagastā Valsts robežsardze un Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) par sagatavošanās darbu veikšanu nelikumīgai cigarešu ražošanai aizturējis piecus Latvijas pilsoņus, portālu "Delfi" informēja robežsardzē.

Divi aizturētie ir 1965.gadā dzimuši vīrieši, vēl divi ir 1974.gadā dzimuši vīrieši, bet viens aizturētais ir 1970.gadā dzimis vīrietis.
Notikuma vietā likumsargi atraduši tabakas smalcināšanas iekārtu un daļēji ar tabaku piekrautu kravas automobili "Mercedes Benz". Kopumā gan automašīnā, gan notikuma vietā amatpersonas izņēmušas 3953 kilogramus smalcinātas tabakas.

Likumpārkāpējus tiesībsargājošo iestāžu amatpersonas nodevušas Valsts ieņēmumu dienesta Muitas policijas pārvaldei. Par faktu pārvalde sākusi kriminālprocesu pēc Krimināllikuma 191.panta 3.daļas - par muitošanai pakļauto preču vai citu vērtību apriti Latvijas muitas teritorijā bez muitas iestāžu atļaujas, ja tas izdarīts lielā apmērā.

Likumā par to paredzētais sods ir brīvības atņemšana uz laiku līdz sešiem gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar probācijas uzraudzību vai bez tās, atņemot tiesības uz noteiktu vai visu veidu komercdarbību vai uz noteiktu nodarbošanos vai tiesības ieņemt noteiktu amatu uz laiku līdz pieciem gadiem.

Pēc Valsts ieņēmumu dienesta aplēsēm no izņemtās tabakas varēja pagatavot vairāk kā 5,6 miljonus cigarešu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!