Foto: Valsts robežsardze

Sestdien, 1. augustā, Viļakas pārvaldē robežsargi par nelikumīgu valsts robežas šķērsošanu aizturēja 22 Vjetnamas pilsoņus un četrus viņu pārvadātājus – divus Latvijas un divus Krievijas pilsoņus, portālu "Delfi" informē Valsts robežsardzē.

Bērziņu robežapsardzības nodaļā pulksten 3:00 no rīta. Pēc nelikumīgas valsts robežas šķērsošanas pazīmju konstatēšanas tika uzsākta operācija.

Meklēšanas un pēdu dzīšanas pasākumos tika iesaistīti papildspēki no kaimiņu nodaļām, pieci dienesta suņi un robežsardzes aviācija.

Operācijas laikā kopumā tika aizturēti 22 Vjetnamas pilsoņi un četri viņu pārvadātāji – divi Latvijas un divi Krievijas pilsoņi.

Par nelikumīgu valsts robežas šķērsošanu personu grupā uzsākts kriminālprocess.

Iepriekš tik liela nelegālo imigrantu grupa tika aizturēta 22.jūlijā, kad Viļakas, Daugavpils un Ludzas pārvaldēs vienas diennakts laikā tika aizturēti 23 nelegālie imigranti un septiņi to pārvadātāji

Kopā šogad jau aizturēti 239 nelegālie imigranti un 52 viņu pārvadātāji. Salīdzinājumam visā 2014.gadā tika aizturēti 200 nelegālie imigranti un 19 pārvadātāji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!