Foto: Valsts robežsardze

Ceturtdien Daugavpils novadā izņemti 90 tūkstoši kontrabandas cigarešu un par tabakas izstrādājumu nelikumīgu pārvietošanu aizturēts viens Latvijas pilsonis, portāls "Delfi" uzzināja Valsts robežsardzē.

Pārbaudot informāciju par cigarešu nelikumīgu pārvietošanu pāri valsts robežai, Vecsalienas pagastā kādas viensētas apkaimē robežsargi aizturēja vīrieti ar vairākiem kontrabandas cigarešu saiņiem.

Aizturēšanas laikā 1988. gadā dzimušais vīrietis nepakļāvās robežsargu likumīgajām prasībām un mēģināja bēgt, taču nesekmīgi. Notikuma vietā tika izņemti 90 tūkstoši cigarešu ar Baltkrievijas akcīzes markām.

Latvijas pilsonim par ļaunprātīgu nepakļaušanos robežsargu likumīgajām prasībām pēc LAPK 175. panta sastādīts administratīvā pārkāpuma protokols, kas tiks nodots Daugavpils tiesai. Savukārt par tabakas izstrādājumu nelikumīgu pārvietošanu, kas izdarīts ievērojamā apjomā, pēc Krimināllikuma 221. panta pirmās daļas uzsākts kriminālprocess. Likumpārkāpējs ievietots Valsts policijas Īslaicīgas aizturēšanas vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!