Foto: Valsts robežsardze

Sadarbojoties vairāku valstu robežsardzēm, izdevies pārtraukt noziedzīgas grupas, kas Vjetnamas pilsoņus pārvietojusi pa tā saukto "Baltijas maršrutu", darbību, informēja Valsts robežsardzē.

Grupa organizējusi un īstenojusi personu nelikumīgu pārvietošanu no Vjetnamas caur Krieviju un Baltijas valstīm uz Poliju.

Latvijas robežsardzes amatpersonas sadarbojušās ar Polijas Republikas robežsardzi un Lietuvas Republikas Iekšlietu ministrijas Robežsardzes dienestu.

Starptautiskās sadarbības ietvaros šī gada 8. septembrī Polijas amatpersonas aizturējušas vienu Polijas un divus čečenu izcelsmes Krievijas pilsoņus. Aizturēšanas notikušas Latvijas, Polijas un Lietuvas teritorijā.

Polijas robežsargi pārtraukuši noziedzīgi organizētās grupas kodola – divu Krievijas un viena Polijas pilsoņa – darbību. Aizturētajiem Krievijas pilsoņiem bijušas pastāvīgās uzturēšanās atļaujas Polijā.

Latvijas robežsargi kopumā aizturējuši desmit citus čečenu izcelsmes Krievijas pilsoņus, kuri nelikumīgi šķērsojuši valsts robežu, kā arī nelikumīgi pārvietojuši pār valsts robežu Vjetnamas pilsoņus.

Lietuvas tiesībaizsardzības iestādes aizturējušas vienu čečenu izcelsmes Krievijas pilsoni – vienu no galvenajiem organizētājiem, par kuru bijis izdots Eiropas Apcietināšanas Orderis.

Visas aizturētās personas bijušas transnacionālā organizētā grupā.

Sadarbības ietvaros, robežsargi kopumā aizturēja 84 nelegālos imigrantus no Vjetnamas. Proti, Latvijas robežsargi aizturēja 38 Vjetnamas pilsoņus, Polijas robežsardzes amatpersonas aizturēja 42 personas, savukārt vēl 4 personas aizturēja Lietuvas Republikas robežsardze.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!