Foto: Publicitātes foto
Šā gada 20.oktobrī robežsargi patstāvīgi, kā arī sadarbībā ar Valsts policiju Rīgā, Salacgrīvas pagastā un Daugavpils novada Līksnas pagastā aizturēja 3 kontrabandistus un kopumā izņēma vairāk kā 650 000 kontrabandas cigarešu.

20. oktobra rītā robežsargi sadarbībā ar Valsts policijas pārstāvjiem dzelzceļa stacijā "Rīga" veica Baltkrievijas pilsoņa pārbaudi. Vīrieša personīgajās mantās likumsargi konstatēja 12 600 cigaretes ar Baltkrievijas akcīzes markām.

Šobrīd pret likumpārkāpēju uzsākta administratīvā pārkāpuma lietvedība.

Stundu vēlāk, Salacgrīvas novada Svētciemā, veicot imigrācijas kontroli starptautiskās satiksmes autobusā, robežsargi konstatēja Latvijas pilsoni, kuram piederošajās somās atradās 17 200 cigaretes ar Krievijas akcīzes markām.

1962. gadā dzimušais vīrietis nodots Valsts policijas amatpersonām.

Savukārt, pirmdienas vakarā, Daugavpils novadā uz ceļa Daugavpils – Rīga, robežsargi apturēja kādu automašīnu VW "Passat Variant" ar piekabi. VW vadītājs aizturēšanas brīdī mēģināja bēgt, taču nesekmīgi.

Likumsargi, veicot auto padziļinātu pārbaudi, tā piekabē konstatēja 30 000 cigaretes bez akcīzes markām, vēl 610 000 cigaretes ar Baltkrievijas akcīzes markām.

Turklāt izrādījās, ka spēkratam pieskrūvētas svešas valsts numura zīmes, bet īstās valsts numura zīmes atrodas auto salonā.

Par braukšanu ar transportlīdzekli, kuram nav noteikto valsts numura zīmju, sastādīts administratīvā pārkāpuma protokols, administratīvā pārkāpuma lietas materiāli par vīrieša ļaunprātīgu nepakļaušanos robežsargu likumīgajām prasībās nosūtīti Daugavpils tiesai, savukārt par tabakas izstrādājumu nelikumīgu pārvietošanu pret 1971. gadā dzimušo vīrieti uzsākts kriminālprocess.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!