Foto: Valsts policija
Piektdien, 19. janvārī, Rēzeknes novadā par neatļautām darbībām ar muitošanai pakļautām precēm robežsargi aizturēja četrus Latvijas pilsoņus un izņēma teju 50 tūkstošus kontrabandas cigarešu, portāls "Delfi" uzzināja robežsardzē.

Piektdienas rītā robežsargi, pārbaudot informāciju par kontrabandas pārvietošanu, Lendžu pagastā aizturēja divus Latvijas pilsoņus, brīdī, kad abi, 1982. un 1988. gadā dzimušie vīrieši automašīnā krāva no garām braucošā vilciena izmestos saiņus.

Kopumā saiņos atradās 47 400 cigaretes "Camel" ar Baltkrievijas akcīzes markām.

Saistībā ar cigarešu kontrabandu robežsargi aizturēja arī vilciena mašīnistu un tā palīgu, vēl divus Latvijas pilsoņus, 1982. un 1991. gadā dzimušus vīriešus.

Par muitošanai pakļauto preču pārvadāšanu Latvijas muitas teritorijā bez muitas iestāžu atļaujas, ja tā izdarīta ievērojamā apmērā, uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 191.panta pirmās daļas.

Likums par muitošanai pakļauto preču vai citu vērtību glabāšanu, pārvadāšanu, pārsūtīšanu vai realizēšanu Latvijas muitas teritorijā bez muitas iestāžu atļaujas, ja tā izdarīta ievērojamā apmērā kā sodu paredz piemērot brīvības atņemšanu uz laiku līdz vienam gadam vai īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai piespiedu darbu, vai naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

1982. un 1988. gadā dzimušie vīrieši kriminālprocesa ietvaros atzīti par aizdomās turamajiem, viņiem piemēroti ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi, savukārt aizturētie vilciena mašīnists un viņa palīgs, kā arī krimināllietas materiāli tālākai izmeklēšanai nodoti Valsts ieņēmumu dienesta Nodokļu un muitas policijas pārvaldei.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!