Foto: DELFI
Trešdien, 15. novembrī, Valsts robežsardzes amatpersonas Ventspils ostā un starptautiskajā lidostā "Rīga" aizturējušas meklēšanā esošu Latvijas pilsoni un Moldovas pilsoni, portālu "Delfi" informēja Valsts robežsardzes pārstāve Jolanta Babiško.

Ventspils ostā konstatēts viens no Zviedrijas ieceļojošs Latvijas pilsonis, kurš atrodas policijas meklēšanā, savukārt lidostas "Rīga" robežkontroles punktā konstatēta viena uz Londonu izceļojoša Moldovas pilsone, kura atrodas policijas meklēšanā.

1986. gadā dzimušais vīrietis un 1984. gadā dzimusī sieviete aizturēti un nodoti Valsts policijas amatpersonām, atzīmē Babiško.

Silenes un Pāternieku robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta diviem Baltkrievijas pilsoņiem, jo ārzemniekiem nebija derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas, kā arī vienam Baltkrievijas un vienam Ukrainas pilsonim, jo ārzemnieki nevarēja pamatot ieceļošanas un uzturēšanās mērķi un apstākļus. Personas atgrieztas uz izceļošanas valsti, norāda Valsts robežsardzes pārstāve.

Savukārt Terehovas robežkontroles punktā konstatēts viens Krievijas pilsonis, kurš bija pārkāpis uzturēšanās nosacījumus – nebija derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas Šengenas zonas valstīs. Persona saukta pie administratīvās atbildības.

Kopumā 15. novembrī Valsts robežsardzes amatpersonas uz ārējām robežām un valsts iekšienē konstatēja 41 likumpārkāpēju.

Uz ārējām robežām konstatēti 20 robežpārkāpēji, bet, veicot imigrācijas kontroles pasākumus valsts iekšienē, ieceļošanas vai uzturēšanās noteikumu pārkāpumi konstatēti trīs personām – diviem Krievijas un vienam Lietuvas pilsonim.

Par pārkāpumiem transportlīdzekļu un kuģošanas līdzekļu ekspluatācijas jomā Valsts robežsardzes amatpersonas saukušas pie administratīvās atbildības 18 personas – septiņus Krievijas, četrus Latvijas, trīs Baltkrievijas, divus Lietuvas, vienu Ukrainas un vienu Kazahstānas pilsoni.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!