Foto: Valsts policija

Garāžā Firsa Sadovņikova ielā atrasti vismaz 100 sprādzienbīstami priekšmeti, no tiem lielākā daļa – artilērijas lādiņi. Pat policija, kas 21.jūlijā sākusi kriminālprocesu par šaujamieroču un munīcijas nelikumīgu glabāšanu, nebija domājusi, ka šie munīcijas krājumi pašā Rīgas centrā būs tik lieli, Latvijas Radio atzina Rīgas reģiona Kārtības policijas pārvaldes priekšnieks Andrejs Sozinovs.

Jau vēstīts, ka ceturtdien neilgi pirms pulksten 13, Valsts policija saņēma informāciju, ka Rīgā, Firsa Sadovņikova ielā 14, kādā garāžā atrasti sprādzienbīstami priekšmeti - dažādi lādiņi un munīcija. Tika slēgta satiksme un no tuvējām ēkām, tostarp, bērnudārza un poliklīnikas, evakuēti cilvēki. Satiksme atjaunota tikai ap 20 vakarā.

Sozinovs atzina, ka munīcijas krājumi veidoti apzināti. To, kāpēc lādiņi rakti laukā no zemes un uzglabāti, policija cer noskaidrot, kad notvers garāžas īrnieku.

Viņš patlaban izsludināts meklēšanā.

„Tā ir, ka arī mēs negaidījām, ka munīcijas būs tik daudz un tā būs tik bīstama. Tas, ka tā savesta Rīgas centrā, arī nav normāli," sacīja Sozinovs.  

Tāpēc policija centīsies pēc iespējas ātrāk notverts noziedznieku un visus apstākļus noskaidrot. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!