Foto: LETA

Policija nedod iespēju iepazīties, kā arī nokopēt krimināllietas materiālus, lai noteiktajā 10 dienu termiņā būtu iespējams pārsūdzēt lēmumu par procesa izbeigšanu, kas tika ierosināts saistībā ar uzbrukumu žurnālistam Leonīdam Jākobsonam, liecina „kompromat.lv” profilā „Facebook” publicētais paziņojums.

Jau vēstīts, ka portāla "kompromat.lv" žurnālists tika savainots 2012.gada pavasarī. Gandrīz trīs gadu laikā Valsts policijai nav izdevies atrast personas, kas uzbruka Jākobsonam, un attiecīgais kriminālprocess ir izbeigts.

Jākobsons pēc uzbrukuma pauda, ka tas saistīts ar viņa profesionālo darbību. Viņš arī izvirzīja konkrētas versijas par uzbrukuma organizētājiem. Vienu dienu pirms uzbrukuma viņš bija publicējis rakstu par Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvaldes priekšnieku Gati Gudermani, kura brālis esot ticis turēts aizdomās kādā krimināllietā.

Otra žurnālista versija bija, ka uzbrukumu pēc savas iniciatīvas organizējuši Rīgas mēra Nila Ušakova (SC) atbalstītāji, jo viņš publicējis mēra elektronisko pastu saraksti, kas atklāja skandalozus faktus par politiķa saitēm ar Krievijas vēstniecību un to, kā viņš izrīko telekanāla PBK ziņu dienestu, pasūtot sev un partijai labvēlīgus sižetus.

Vēl viena versija bija saistīta ar krievu ekstrēmista Jevgēnija Osipova sievas pornobiznesu, par kuru Jākobsons interesējies.

Policijai lietā iepriekš bija divas pamatversijas - uzbrukums Jākobsonam saistīts ar viņa profesionālo darbību vai ar personīgiem motīviem. Pamatā policija strādāja ar pirmo versiju.

Uzbrukums žurnālistam 2012.gadā izraisīja plašu rezonansi medijos un sabiedrībā.

Savukārt prokuratūra Jākobsonam uzrādījusi apsūdzību saistībā ar Ušakova elektroniskā pasta vēstuļu publiskošanu. Lieta patlaban atrodas tiesā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!