Foto: DELFI

Saeimas Juridiskā komisija otrdien lems par atļauju uzsākt kriminālvajāšanu pret Rīgas apgabaltiesas tiesnesi Inesi Bērziņu, liecina komisijas darba kārtība.

Paredzēts, ka sēde sāksies pulksten 12:30.

Iepriekš ziņots, ka Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) nosūtījis Ģenerālprokuratūrai krimināllietas materiālus, rosinot uzsākt kriminālvajāšanu pret Rīgas apgabaltiesas tiesnesi par kukuļņemšanu, kukuļa piesavināšanos un pret kādu uzņēmēju par kukuļdošanu.

KNAB pirmstiesas izmeklēšanas laikā noskaidrots, ka uzņēmējs, kura uzņēmumi bija iesaistīti dažādās tiesvedībās, lai panāktu viņam labvēlīgu tiesas lēmumu pieņemšanu, vairakkārt nodeva kukuļus valsts amatpersonai, kas ieņem atbildīgu stāvokli − Rīgas apgabaltiesas tiesnesei.

Kriminālprocesā konstatēts, ka valsts amatpersona izdarīja vairākkārtēju kukuļu pieņemšanu kukuļdevēja interesēs, kā arī piesavinājās kukuli, kopumā pieņemot vairāk kā 45 000 eiro.

KNAB izmeklētājs ierosina uzsākt kriminālvajāšanu attiecībā pret Valsts amatpersonu, kas ieņem atbildīgu stāvokli, tiesnesi par kukuļņemšanu pēc Krimināllikuma (KL) 320.panta ceturtās daļas un par kukuļa piesavināšanos (KL 321.panta otrā daļa) un pret uzņēmēju par kukuļdošanu (KL 323.panta pirmā daļa un KL 323.panta otrā daļa).

KNAB norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!