Foto: Valsts policija

Līdz ar ūdensputnu medību sākumu Valsts policija sadarbībā ar Valsts meža dienestu reidā Vidzemē noformējuši četrus administratīvā pārkāpuma protokolus, portāls "Delfi" uzzināja Valsts policijā.

Pagājušajā sestdienā, 13. augustā, Rreidā Limbažu pusē no pulksten 16 līdz 23 policijas darbinieki pārbaudījuši 37 medniekus.

Galvenokārt pārkāpumi saistīti ar neatļautu šaujamieroču izmantošanu vai pārvadāšanu. Piemēram, 1941. gadā dzimis vīrietis izmantojis aizliegtu rīku – lāzera tipa tēmekli, kurš bija pievienots bisei. Savukārt kāds cits mednieks noķerts, izmantojot pusautomātisko šaujamieroci, kura patrontelpas un magazīnas kopējā ietilpība ir lielāka par trim patronām.

Par šādiem pārkāpumiem fiziskajām personām tiek uzlikts naudas sods no 280 eiro līdz 700 eiro, iespējama pārkāpuma izdarīšanas rīku un pārkāpuma priekšmetu konfiskācija, tai skaitā peldošos līdzekļu ar aprīkojumu konfiskācija, kā arī zvejas tiesību uz laiku līdz trim gadiem atņemšana.

Pārbaudē pēc pulksten 23 pieķertas divas mednieku laivas, kas nebija ievērojušas ieroču un munīcijas aprites likumā noteiktās normas.

Mednieku laivām, piepeldot krastā, tika konstatēts, ka laivā guļus nolikts pielādēts šaujamierocis, lai gan drošības prasības paredz, ka, dodoties krastā, ieročiem jābūt izlādētiem. Par zvejas noteikumu pārkāpšanu teritoriālajos ūdeņos vai ekonomiskās zonas ūdeņos fiziskajām personām tiek piemērots naudas sods no 30 eiro līdz 350 eiro, tostarp iespējama pārkāpuma izdarīšanas rīku un pārkāpuma priekšmetu, tai skaitā peldošo līdzekļu ar aprīkojumu konfiskācija, kā arī zvejas tiesību uz laiku līdz vienam gadam atņemšana.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!