Foto: F64

Valsts policija (VP) prokuratūrai kriminālvajāšanai nodevusi krimināllietu pret kādu sievieti Saldū, kura, iespējams, nogalinājusi savu jaundzimušo bērnu, portālu "Delfi" informē VP pārstāve Daiga Valdmane.

Pērnā gada septembrī policijas Saldus iecirknī no vairākiem vietējiem iedzīvotājiem saņemts iesniegums, kurā viņi pauda bažas par iespējamu jaundzimuša bērna nāvi.

Kaimiņi bija ievērojoši sievieti stāvoklī, bet pēc grūtniecības beigām bērniņš netika manīts. Pārbaudot informāciju, policija aizturēja 1993. gadā dzimušu sievieti. Balstoties uz viņas sniegtajām ziņām, jau tajā pašā dienā mežā tika atrasts zīdaiņa līķis. Par notikušo policija uzsāka kriminālprocesu pēc Krimināllikuma 117. panta 2. daļas – par slepkavību, ja noslepkavota persona, vainīgajam apzinoties, ka tā ir bezpalīdzības stāvoklī.

Par šādu noziegumu paredzētais sods ir mūža ieslodzījums vai brīvības atņemšana uz laiku no desmit līdz divdesmit gadiem un probācijas uzraudzība uz laiku līdz trim gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Izmeklēšanas gaitā tika noskaidrots, ka sievietei jau ir trīs mazgadīgi bērni. Ceturtais bērniņš ģimenē nebija gaidīts. Grūtniecības laikā sieviete nebija vērsusies pie ārsta, un bērnu viņa dzemdēja mājās bez mediķu klātbūtnes. Ekspertīzē tika noskaidrots, ka bērns piedzimis vesels un dzīvotspējīgs. Viņa nāves cēlonis ir noslīkšana.

Policija ir noskaidrojusi mirušā bērna tēva personību. Viņš ir arī sievietes pārējo bērnu tēvs un dzīvoja kopā ar viņiem. Šī ģimene jau agrāk bija Sociālā dienesta redzeslokā, bet bērnu māte regulāri sadarbojās ar iestādi, tādējādi neradot nepieciešamību ģimeni pastiprināti uzraudzīt.

Šobrīd policija lietas izmeklēšanu ir pabeigusi, un tā nosūtīta prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai.

Valsts policija izsaka pateicību iedzīvotājiem, kuri nepalika vienaldzīgi, bet ziņoja par iespējamu noziegumu. VP aicina līdzcilvēkus arī turpmāk būt modriem un gadījumā, ja rodas aizdomas par kādu noziedzīgu nodarījumu, vērsties pie likumsargiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!