Foto: LETA
Kāds jaunietis Sarkandaugavā cerējis tikt pie 20 eiro, nolaupot nepilngadīga puiša telefonu un par to pieprasot izpirkuma naudu, informēja Valsts policijā (VP).

Saskaņā ar likumsargu sniegto informāciju, 16. aprīlī ap pulksten 20 cietušais jaunietis kopā ar draugiem pastaigājies Sarkandaugavā. Pie viņiem pienākuši divi jaunieši un kompānijas sākušas savā starpā sarunāties. Pēkšņi viens no puišiem, kurš cietušajam nebija pazīstams, iesitis viņam pa vēderu, atņēmis telefonu un par ierīces atdošanu pieprasījis atlīdzību 20 eiro apmērā, citādāk telefonu ieķīlāšot lombardā vai pārdošot kādam citam.

Cietušais kopā ar iespējamā vainīgā draugu devies uz mājām, lai paņemtu atlīdzības naudu, taču cietušā jaunieša vecāki atteikuši un nekavējoties par notikušo ziņojuši policijai.

Veicot izmeklēšanu, Rīgas Ziemeļu iecirkņa policisti noskaidroja aizdomās turētās personas identitāti un otrdien sadarbībā ar kolēģiem no Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvaldes amatpersonām viņu aizturēja.

2000. gadā dzimušais aizdomās turētais jau iepriekš ir nonācis policijas redzeslokā par zādzībām un narkotisko vielu lietošanu.

Nozagto telefonu policistiem nav izdevies atgūt.

Saistībā ar notikušo uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 176. panta pirmās daļas – par laupīšanu. Par šādu noziegumu likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku līdz pieciem gadiem vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai piespiedu darbs, vai naudas sods, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!