Foto: stock.xchng

Pirmdien, 18. jūnijā, Valsts policija saņēmusi izsaukumu uz dzīvokli Rīgā, Sarkandaugavā, kur strīdā kaimiņš citam mājas iemītniekam iegriezis kaklā.

Valsts policijā portālu "Delfi" informēja, ka notikuma vietā ieradušies patruļpolicisti, kuri aizturējuši aizdomās turēto – cietušā kaimiņu, kurš tobrīd bijis divu promiļu alkohola reibumā. Savukārt mediķi cietušo nogādājuši ārstniecības iestādē.

Policisti noskaidrojuši, ka abiem kaimiņos dzīvojošajiem vīriešiem bijušas domstarpības elektrības rēķinu apmaksas dēļ. Todien abi vīrieši bijuši alkohola reibumā.

Paņēmis līdzi nazi, viens no viņiem gājis ciemos pie otra. Ciemiņš savam kaimiņam sācis pārmest, ka viņš tērējot par daudz elektrības un draudot pielicis pie viņa rīkles nazi. Dzīvokļa saimnieks aizstāvoties satvēris vīrieša roku, taču izdarījis neveiklu kustību un guvis savainojumu kaklā.

Pēc notikušā cietušais pats izsaucis policiju.

Aizturētais 38 gadus vecais vīrietis jau iepriekš sodīts par narkotiku lietošanu, zādzību, miesas bojājumu nodarīšanu un dzīvesvietas nedeklarēšanu.

Saistībā ar notikušo sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 132. panta – par draudiem izdarīt slepkavību vai nodarīt smagu miesas bojājumu, ja ir bijis pamats baidīties, ka šie draudi var tikt izpildīti. Par šādu noziegumu likumā paredzēta īslaicīga brīvības atņemšana vai piespiedu darbs, vai naudas sodus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!