Foto: LETA
Rīgas Pašvaldības policija pagājušajās brīvdienās, veicot "legālo narkotiku" tirdzniecības vietu apsekošanu, izņēma 168 iepakojumus ar nezināmas izcelsmes augu maisījumiem. Vienā gadījumā narkotikas atrastas Sarkandaugavas kapos, informēja Rīgas Pašvaldības policijā (RPP).

Sestdien Dzirnavu ielā policijas patruļas uzmanību piesaistīja kāds vīrietis. Veicot aizdomīgās personas datu pārbaudi, policisti konstatēja, ka persona ir izsludināta policijas meklēšanā un pie vīrieša atradās 114 iepakojumi ar nezināmas izcelsmes augu maisījumiem, kā arī vairāk nekā 1800 eiro. Persona nogādāta Valsts policijā turpmākai apstākļu noskaidrošanai.

Savukārt svētdien, apsekojot teritoriju, kur iepriekš manītas aizdomīgas personas, kas, iespējams, saistītas ar "legālo narkotiku" izplatīšanu, Sarkandaugavas kapos, atkritumu urnā, policijas darbinieki atrada plastikāta maisu ar nezināmas izcelsmes augu maisījumu. Iepakojumā bija aptuveni 250 grami augu maisījuma.

No 2013.gada 1.oktobra līdz šī gada martam Rīgas Pašvaldības policijas rīcībā ir informācija par 60 "legālo narkotiku" tirdzniecības vietām, no kurām šobrīd darbojas 39. Policija ir konstatējusi vienu augu maisījumu tirdzniecības gadījumu no automašīnas un vienu tirdzniecības gadījumu uz ielas.

Tirdzniecības objekti apsekoti pavisam 2000 reizes, izņemti 11344 dažāda apjoma iepakojumi, konstatēti 1083 dažādi administratīvie pārkāpumi, un aizdomās par atrašanos narkotisko vielu reibumā aizturētas 97 personas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!