Foto: PantherMedia/Scanpix

Patlaban ir būtiskas bažas, ka sabiedriskā transporta biļešu cenu tarifs Rīgā varētu būt nepamatots, ceturtdien Latvijas Neatkarīgās Televīzijas (LNT) raidījumā "900 sekundes" atzina satiksmes ministrs Anrijs Matīss (V).

Viņš norādīja, ka Rīgas sabiedriskā transporta biļešu cenu sadārdzinājuma dēļ šogad valstij papildu būs jāmaksā vismaz pieci miljoni eiro. Kopējā summa, kas valstij varētu būt jāmaksā Latvijas galvaspilsētai saistībā ar sabiedriskā transporta pakalpojumu nodrošināšanu, varētu būt aptuveni 12 miljoni eiro.

Tāpat Matīss atzina, ka aptuveni divas trešdaļas no Rīgas iedzīvotājiem par biļetēm sabiedriskajā transportā nemaksā vispār. Nozares ministrs pauda pārliecību, ka, pašvaldībai ieviešot šādas atvieglojumu kategorijas, izmaksas būtu jāsedz pašai pašvaldībai nevis valstij. Ministrs rīta raidījumam norādīja, ka valsts papildus dotāciju par invalīdu pārvadāšanu pašvaldības uzņēmumam "Rīgas satiksme" maksās tikai tajā gadījumā, ja tarifi būs pamatoti. Lēmums gaidāms pēc mēneša.

"Delfi" jau ziņoja, ka no šī gada 1.februāra stāsies spēkā jaunas biļešu cenas Rīgas sabiedriskajā transportā un viena brauciena biļetes galīgā cena tiks noteikta 1,15 eiro. Tas darīts, jo valdība tā arī nav piekritusi sadarboties ar Rīgas domi pilsētas sabiedriskā transporta finansēšanā, kā arī to, ka ir traucēts piemērot atšķirīgus apmaksas noteikumus rīdziniekiem un nerīdziniekiem, portālu "Delfi" informēja pašvaldībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!