Foto: DELFI

Valsts policija sadarbībā ar Rīgas pašvaldības policiju aizdomās par savu radinieku – vecmammas un mātes brāļa – noslepkavošanu aizvadītajā trešdienā Saulkrastos aizturējusi 1994.gadā dzimušu jaunieti, portālam "Delfi" pastāstīja Valsts policijas preses pārstāvis Dairis Anučins.

Vīrietis ir apcietināts un atzinis savu vainu izdarīgajā noziegumā. Lai noslēptu sava nodarījuma pēdas, aizturētais vīrietis dzīvojamo māju, kurā ugunsdzēsēji atrada līķus, bija aizdedzinājis.

Portāls "Delfi" jau ziņoja, ka 25.februāra rītā Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) darbinieki kādā privātmājā Saulkrastos, kurp bija devušies dzēst ugunsgrēku, atrada divus līķus, kuriem policija vēlāk konstatējusi miesas bojājumus, kas radušies vēl pirms ugunsgrēka.

Likumsargi pēc bojā gājušo mirstīgo atlieku apskates notikuma vietā upuriem konstatējuši miesas bojājumus – vairākas durtas un grieztas brūces, kas izdarītas pirms ugunsgrēka. Bojā gājušie ir kāda 1938.gadā dzimusi sieviete un 1974.gadā dzimis vīrietis.
Policija par notikušo sāka kriminālprocesu.

Izmeklēšanā likumsargi identificēja iespējamo slepkavu – 1994.gadā dzimušu vīrieti.

Policija vīrieti izsludināja meklēšanā, informāciju par meklējamo nododot visiem Rīgas reģiona policijas spēkiem. Kā norādīja Anučins, policija apjomīgos meklēšanas pasākumos sestdien, 28.februārī, ap pulksten 3:30 meklēto Rīgā uz ielas aizturējusi.

Anučins norāda, ka aizturētais vīrietis savu vainu pastrādātajā noziegumā atzīst, taču nozieguma motīvus līdz šim nav paskaidrojis. Abi nogalinātie ir aizturētās personas radinieki – vecmamma un mātes brālis. Pēc slepkavības vīrietis pēdu slēpšanas nolūkā māju aizdedzinājis.

Pret 1994.gadā dzimušo vīrieti sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 118.panta 2.daļas – par slepkavību, ja noslepkavotas divas vai vairākas personas.

Kā liecina likumsargu rīcībā esošā informācija, aizturētais vīrietis 2013.gadā jau tiesāts par slepkavības mēģinājumu. Toreiz tiesa piemēroja viņam medicīniska rakstura piespiedu līdzekli – piespiedu ārstēšanos stacionārā.

Savukārt 2014.gada vasarā, pamatojoties uz ārstu konsīlija atzinumu, Vidzemes priekšpilsētas tiesa pieņēma lēmumu par ambulatorās ārstēšanās noteikšanu. Pašlaik aizturētajam vīrietim kā drošības līdzeklis piemērots apcietinājums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!