Foto: DELFI

Sestdien īsi pēc pulksten diviem dienā noticis kiberuzbrukums sociālajam tīklam "draugiem.lv", portālam "Delfi" apstiprināja "Draugiem Group" runas vīrs Jānis Palkavnieks.

Saskaņā ar viņa pausto uzbrucēji bija nomainījuši portāla pirmo lapu.

Tagad "draugiem.lv" tehniķi uzbrukumu ir apturējuši.

Kā novēroja portāls "Delfi", uzbrukuma laikā portāla pirmajā lapā bija lasāms uzraksts krievu valodā, nomainīts fona attēls un līdz ar lapas ielādi sāka skanēt Krievijas himna.

Kā portālam "Delfi" pastāstīja aculiecinieki, uzbrukuma laikā "draugiem.lv" pirmajā lapā mainījās fona attēli. Kopumā aculiecinieki fiksējuši trīs dažādus attēlus: Krievijas prezidenta Vladimira Putina portretu, Krievijas karogu, fotogrāfiju, kurā redzama Krievijas armija. Uzraksts gan bijis viens – tajā uzrunāti "biedri latvieši" un vēstīts par Krievijas pasauli un tās robežām, nepieciešamību apvienot visus, "kam dārgs krievu vārds".

Foto: Ekrānuzņēmums

Pagaidām, kamēr tehniķi turpina darbu pie uzbrukuma seku novēršanas, vietne lietotājiem ir slēgta. Par notikušo portāls informējis Drošības policiju un Informācijas tehnoloģiju drošības incidentu novēršanas institūciju "Cert.lv".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!