Foto: Vida Press
Valsts policijā saņemti vairāki cietušo personu iesniegumi par naudas izspiešanas mēģinājumiem pēc iepazīšanās internetā un erotiska rakstura sarakstes ar nepazīstamu personu, portālu "Delfi" informēja policijā.

No personām tikusi izspiesta nauda, piedraudot cietušo uzņemtos erotiska rakstura video publicēt internetā. Policija aicina interneta lietotājus uzmanīties un izvērtēt, cik droša ir erotiska rakstura fotoattēlu un video sūtīšana nepazīstamām vai maz pazīstamām personām.

Valsts policija saņēmusi informāciju jau no trim vīriešiem, kuri sociālā tīkla "Facebook" iepazīšanā sadaļā sākuši sarakstīties ar sievietēm, kuras arī uzdevušās par tādām pašām sadaļas lietotājām, kas vēlas iepazīties ar vīriešiem. Sievietes patiesībā bijušas noziedzīgās grupas līdzdalībnieces un sarakstījušās angļu vai krievu valodā.

Ja saruna turpinājusies, sieviete piedāvājusi turpināt kontaktēties "Skype" vidē un ar datora videokameru jauniegūtajam paziņam uzņemt erotiska rakstura video. Ja vīrietis piekritis un uzņēmis šādu video, sieviete tūlīt norādījusi, ka video saturs ierakstīts, un piedraudējusi publicēt šo video interneta vidē, ja cietušais nesamaksās 500 līdz 1500 eiro. Turklāt, ja vīrieši maksājuši, tad izspiedējas pieprasījušas vēl lielāku summu.

Patlaban Valsts policija pārbauda šos gadījumus, bet likumsargiem ir pamatotas aizdomas, ka šādu naudas izspiešanas shēmu īsteno personu grupa no ārvalstīm un šādi noziegumi ir veikti ne tikai Latvijā, bet arī citās valstīs.

Policija aicina būt piesardzīgiem un nesūtīt erotiska rakstura foto vai video failus vai jebkādu personīgu informāciju nepazīstamām personām. Noziedznieki šādu informāciju var izmantot ļaunprātīgi – ne tikai izspiešanas, bet arī citu noziegumu izdarīšanas nolūkos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!