Foto: Shutterstock

Rīgas pilsētas Centra rajona prokuratūras prokurore tiesai nodevusi krimināllietu, kurā apsūdzēta kāda sieviete par apzināti nepatiesu ziņojumu sniegšanu par it kā Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Rīgas Centra iecirkņa telpās ievietotu sprāgstvielu.

Saskaņā ar lēmumu par krimināllietas nodošanu tiesai, apsūdzētā sieviete 2014.gadā divas reizes nosūtīja īsziņu uz Glābšanas dienesta numuru "112", ar apzināti nepatiesu paziņojumu par to, ka policijas iecirkņa telpās ir ievietota bumba, portāls "Delfi" uzzināja prokuratūrā.

Apsūdzētā sieviete pie kriminālatbildības saukta pēc Krimināllikuma 2311.panta, kas par apzināti nepatiesu paziņojumu par sprāgstošas, indīgas, radioaktīvas vai bakterioloģiskas vielas vai materiālu vai spridzināmās ietaises ievietošanu iestādē, uzņēmumā vai citā objektā vai novietošanu iestādes, uzņēmuma vai cita objekta ārpusē kā sodu paredz piemērot īslaicīgu brīvības atņemšanu vai piespiedu darbu, vai naudas sodu.

Savu vainu apsūdzētā atzīst pilnībā un izdarīto nožēlo.

Lieta izskatīšanai nodota Rīgas pilsētas Centra rajona tiesai.

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!