Foto: Valsts policija

Valsts policija saņēmusi operatīvo informāciju par personām, kuras saistītas ar narkotisko vielu nelikumīgu apriti Siguldā, portāls "Delfi" uzzināja Valsts policijā.

Pārbaudot saņemto informāciju, trešdien, 23. martā, ap pulksten 11:00 Rīgas reģiona Siguldas iecirkņa policisti kādā no pilsētas autostāvvietām aizturējuši četras personas – 1993. gadā , 1994. gadā, 1994. gadā un 1995. gadā dzimušus vīriešus.

Likumsargi ieradušies autostāvvietā un pārbaudījuši vienu no autostāvvietā esošajām mašīnām, kurā iekšā sēdējuši divi jauni vīrieši. Viens no viņiem – 1994. gadā dzimis jaunietis – tobrīd licis narkotikas plastmasas maisiņos. Aizdomās par narkotiku realizēšanu jauno vīrieti likumsargi aizturējuši.

Otrs automašīnā sēdošais jaunietis, kurš dzimis 1995. gadā, tika aizturēts par narkotiku lietošanu. Kopā automašīnā policisti atraduši un konfiscējuši 20 gramus marihuānas, svarus narkotiku svēršanai un plastmasas maisiņus narkotiku saiņošanai.

Aizdomās par narkotiku lietošanu pārējie divi jaunieši aizturēti netālu no automašīnas. Policijas rīcībā esošā informācija liecina, ka viņi bijuši automašīnā aizturētā narkodīlera klienti.

Saistībā ar notikušo pret 1994. gadā dzimušo jaunieti, kurš aizturēts automašīnā, sākts kriminālprocess par narkotisko vielu neatļautu apriti lielā apmērā. Par šādu noziegumu likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku no pieciem līdz 15 gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas. Savukārt pret pārējiem trim aizturētajiem sākta administratīvā lietvedība par narkotiku lietošanu.

Vīrietim, pret kuru sākts kriminālprocess, šobrīd piemērots drošības līdzeklis apcietinājums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!