Augstākā tiesa trešdien par narkotiku kontrabandu tiesājamajai Latvijas modeļu asociācijas vadītājai Dairai Silavai piesprieda piecu gadu cietumsodu, bet menedžerim Rolandam Prīvertam sešu gadu. Tādējādi Silavai iepriekš piespriestais sods palicis nemainīts, bet Prīvertam samazināts par pusgadu.
Tiesa atzina, ka narkotiku kontrabanda notikusi organizētā grupā un, salīdzinot ar Rīgas apgabaltiesas pērnā gada 17.jūnija spriedumu, citādi kvalificēja tikai atsevišķas daļas.

Otrdien tiesu debatēs prokurors pieprasīja Silavai un Prīvertam atstāt pirmajā instancē piemērotos sodus, attiecīgi piecu un sešarpus gadu cietumsodu.

Pēc sprieduma noklaušīšanās prokurors Ivars Vildavs pauda prieku par to un atzina, ka tā ir "pilnīga uzvara". Savukārt tiesājamo advokāti solīja iepazīties ar spriedumu un pēc tam izlemt par pārsūdzēšanu.

Silavas advokāts Aleksandrs Zoltners sacīja, ka visdrīzāk spriedumu pārsūdzēs, jo viņu nepamierina nozieguma kvalifikācija. Viņaprāt, noziegums neesot pastrādāts organizētā grupā.

Noziegumu abi tiesājamie pastrādāja 1999.gada janvāra beigās. Lidostā pie aizturētās Silavas atrada gandrīz divus kilogramus, bet pie Prīverta - nepilnu gramu narkotiku, kuru, pēc paša apgalvojumiem, vedis savām vajadzībām. Tomēr viņam prokurors pieprasīja lielāku sodu, jo uzskata, ka tieši viņš organizējis afēru.

Kokaīnu tiesājamie ieveda ar lidmašīnu no Venecuēlas galvaspilsētas Karakasas. Tur narkotiku cena ir daudz zemāka nekā Latvijā. Līdz šim nav noskaidrots, kur abi narkotikas ņēmuši, kā arī kam tās veduši.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!