Foto: LETA

Rēzeknes tiesa pirmdien skatīs krimināllietu, kurā divas personas apsūdzētas par apzinātu desmit vēlētāju kavēšanu brīvi realizēt tiesības vēlēt 12.Saeimas deputātus, uzpērkot vēlētājus, uzzināja tiesā.

Lieta iepriekš tika atlikta, jo viens no advokātiem nevarēja ierasties uz tiesas sēdi.

Krimināllietā apsūdzēti Andris Kozulis un Andrejs Sačkovskis.

Prokuratūras pārstāve Aiga Eiduka informēja, ka atbilstoši lēmumam par krimināllietas nodošanu tiesai apsūdzētās personas pamudināja vēlētājus par dažāda apmēra naudas atlīdzību piedalīties 12.Saeimas vēlēšanās Latgales vēlēšanu apgabalā, balsojot par politiskās partijas deputātu kandidātu sarakstu un par vienu konkrētu deputātu, balsošanas gaitā vēlēšanu zīmē ar "+" atzīmēt attiecīgo deputāta kandidātu un nosvītrot atlikušo kandidātu vārdus un uzvārdus.

Aģentūra BNS jau vēstīja, ka Drošības policija saistībā ar iespējamu balsu pirkšanu 12.Saeimas vēlēšanās iepriekš bija sākusi septiņus kriminālprocesus. Tiek izmeklēta iespējamā balsu pirkšana ne tikai Latgalē, bet arī citos reģionos. Lietās iesaistīti vairāki politiskie spēki.

Iepriekš medijos izskanējis, ka Kozulis, iespējams, balsis pircis par labu Saeimas deputātam Dzintaram Zaķim ("Vienotība"). Zaķis savu darbību partijā ir apturējis, taču mandātu nav nolicis. Ja apstiprināsies Zaķa saistībā ar balsu pirkšanu, partija varētu lemt par viņa izslēgšanu.

12.Saeimas vēlēšanas notika 4.oktobrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!