Foto: AFP/Scanpix
Piektdien no rīta Rīgā kāds jaunietis, kurš sevi uzskata par skinhedu, ar celofāna maisiņu nosmacējis savu 80 gadus vecu vecmāmiņu, jo tā atteikusies mazdēlam iedot 150 latus, portālam "Delfi" pastāstīja Valsts policijas Rīgas reģiona pārstāvis Toms Sadovskis.

Policija izsaukumu uz Palmu ielu saņēma piektdien pulksten 10 no rīta, kad satrauktie radinieki ziņojuši – sirmgalve ilgstoši neatbild uz telefona zvaniem.

Notikuma vietā ieradušies policisti un ugunsdzēsēji, un jau bija gatavi uzlauzt sievietes dzīvokļa durvis, taču tas nebija nepieciešams – durvis atvēra 1990.gadā dzimušais mazdēls, kurš apgalvoja, ka vecmāmiņa guļot savā istabā.

Tomēr likumsargi iegāja dzīvoklī un ieraudzīja, ka sieviete ir mirusi. Kad jaunietis saprata, ka ir pieķerts nozieguma vietā, viņš paķēra aptuveni 70 centimetrus garu nazi, pagrūda malā ugunsdzēsēju un metās bēgt.

Policisti viņu aizturēja jau kāpņu telpā, bet aizturēšanas brīdī viņš iegrieza rokā vienam no policistiem, taču ievainojums nav nopietns.

Vēlāk policijai jaunietis stāstīja, ka viņam bija nepieciešama nauda, lai dotos uz Krieviju. Viena vecmāmiņa viņam iedeva 150 latus, bet viņš lūdza naudu arī vecmāmiņai, ar kuru kopā dzīvoja Palmu ielā. Taču sirmgalve atteikusi.

Tad mazdēls nolēma viņu apdulināt ar paštaisītu elektrošoku, lai netraucēti pārmeklētu dzīvokli, taču tas viņam neizdevās, un sirmgalve sāka saukt pēc palīdzības. Jaunietis mēģināja viņu apklusināt, un rezultātā nosmacēja ar celofāna maisiņu.

Jaunietis policijai pastāstīja, ka ir skinheds, taču esot "brīvais vilks" un nepiederot ne pie vienas kustības. Jaunietis agrāk nav tiesāts.

Viņa dzīvoklī policija atrada divas gāzes pistoles un dažādus priekšmetus, ar kuriem var nodarīt miesas bojājumus – nūjas, ķēdes un citus. Viņš ir aizturēts, un par viņam piemērojamo drošības līdzekli tiesa lems sestdien.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!