Bijušais politiķis Ainārs Šlesers 5.augustā atzīts par aizdomās turēto tā dēvētajā "oligarhu krimināllietā". Viņš gan žurnālistiem otrdien uzsvēra, ka "skaļā oligarhu lieta ir beigusies", proti, statuss viņam gan esot piemērots, bet visi "skaļie" likuma panti "par kukuļdošanu, kukuļņemšanu" no lietas esot pazuduši.

"Visi apgalvojumi par kukuļdošanu, kukuļņemšanu, par visu, kas saistīts ar lietu, kuras dēļ tika atlaista Seima, ir bijuši meli," uzsvēra bijušais politiķis.

Lai gan politiķis ir informēts, kas viņam tiek pārmests tā dēvētajā oligarhu lietā, viņš nedrīkst to izpaust. "Es varu pateikt tikai to, ka tā ir baltiem diegiem šūta. Tur vairs nav ne kukuļdošanas, ne kukuļņemšanas, nav zaudējumu valstij, nav cietušo," rezumēja Šlesers. 

Šlesers žurnālistiem uzsvēra, ka ir paredzējis vērsties Eiropas Cilvēktiesību tiesā (ECT) saistībā ar to, ka pār viņu vairāk nekā piecus gadus "vazāta šaubu ēna".  Viņš paredzējis iesniegt prasību pret valsti par politisko vajāšanu.

Viņš pauda pārliecību, ka valstij nāksies maksāt vairākus miljonus eiro. "Es uzreiz pasaku, ka man šos miljonus nevajag," uzsvēra Šlesers, sakot, ka visu tiesas piedzīto naudas summu veltīs labdarībai, tādējādi kompensējot to, ka viņš nav bijis politikā un mainījis lietas valstī uz labu.

Šlesers arī uzsvēra, ka savu vainu "oligarhu lietā" viņš neatzīst.

"Visu skaļo lietu vairs nav," atkārtoti sūrojās bijušais politiķis.

Vaicāts par to, kā tas nākas, ka aizdomās turētā statuss viņam piemērots 5.augustā - dienā, kad sākās "Magoņa sāga", viņš atturējās paust jebkādus pieņēmumus, sakot, ka runās tikai par sevi.

Kā ziņots, tā dēvētā oligarhu lieta tika ierosināta 2011.gada maijā pēc Krimināllikuma pantiem par kukuļņemšanu, kukuļdošanu, noziedzīgi iegūtu finanšu līdzekļu legalizēšanu, dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu un valsts amatpersonām likumā noteikto ierobežojumu pārkāpšanu.

Sākotnēji lietā bija iesaistītas un tiesiskais statuss piemērots 11 personām. Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) veica kratīšanas vairākās vietās Latvijā, tostarp ietekmīgu politiķu īpašumos - Aivara Lemberga Puzes īpašumā, Rīgas domē un brīvostas pārvaldē, Tautas partijas līdera Andra Šķēles ģimenei piederošās SIA "Uzņēmumu vadība un konsultācijas" (UVK) telpās un citos uzņēmumos.

Kratīšanas notikušas arī laikraksta "Neatkarīgā Rīta Avīze" izdevēja SIA "Mediju nams" telpās, kā arī toreizējā AS "Diena" kontrolpaketes īpašnieka Viestura Koziola kabinetā.

Tāpat KNAB vērsās Saeimā ar lūgumu dot atļauju veikt kratīšanu toreizējā deputāta Šlesera dzīvesvietā, tomēr Saeima atļauju kratīšanai nedeva.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!