Foto: morgueFile

Valsts policija (VP) nozīmējusi ekspertīzes nāves cēloņa noskaidrošanai abiem Slokas karjerā atrastajiem zemledus nirējiem, apstiprināja VP preses pārstāve Līna Kaļķe.

Policijā jau iepriekš tika sākts kriminālprocess par personu bezvēsts prombūtni, taču tagad lietu pārkvalificēs pēc Krimināllikuma nodaļas par noziegumu pret personas veselību.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta izplatītajā paziņojumā teikts, ka 19. janvārī dienests saņēma izsaukumu uz Slokas karjeru Jūrmalā, kur, iespējams, divi nirēji bija devušies nodarboties ar zemledus niršanu, bet nebija atgriezušies.

Četras dienas VUGD ūdenslīdēji no Rīgas, Zemgales un Vidzemes, kā arī brīvprātīgie ūdenslīdēji, soli pa solim pārbaudīja Slokas karjera akvatoriju, meklējot cilvēkus.

Meklēšanas darbus apgrūtināja karjerā esošais apmēram 10 līdz 15 centimetrus biezais ledus, jo tas ne tikai samazināja redzamību zem ūdens, bet arī lika ievērot īpašus drošības pasākumus - ūdenslīdēji vienlaikus varēja pārbaudīt tikai 20 metru rādiusu ap āliņģi un līdz ar to bija jāveido vesela virkne ar āliņģiem, lai pārmeklētu visu karjera akvatoriju, norādīja dienestā.

Svētdien, kad uz ledus esošais sniegs jau bija vairākās vietās nokusis, tika veidotas kontrolatveres un spīdināta gaisma, lai pārbaudītu lielāku ūdens platību. Vienā no šādām atverēm tika pamanīti gaisa burbuļi un cilvēkus izdevās atrast.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!