Foto: Ivars Ķezbers
Slimnīcā miris traģiskajā avārijā Jūrmalas gatvē vissmagāk cietušais vīrietis, portāls "Delfi" uzzināja Rīgas Austrumu klīniskajā universitātes slimnīcā.

Slimnīcas preses pārstāve Inguna Potetinova pastāstīja, ka slimnīcā pēc negadījuma nogādāti trīs cietušie, no kuriem viens bijis galēji smagā stāvoklī. Cietušais slimnīcā miris.

Portāla "Delfi" rīcībā esošā informācija liecina, ka bojā gājušais ir arhitekts Matīss Mailītis.

Iepriekš bija zināms, ka 8. aprīlī pulksten 14 bija plānots izstādes "Dzintaru koncertzālei 80. Personības un notikumi" atklāšanas pasākums un koncertzāles jubilejas sezonai veltīta preses konference, kurā bija jāpiedalās Mailītim. Dzintaru koncertzāles sabiedrisko attiecību speciālists Mārtiņš Pučka portālam "Delfi" apstiprināja, ka pasākums ir atcelts.

Pārējie divi cietušie tiek gatavoti operācijām – viena stāvokli ārsti raksturo kā ļoti smagu, otra gūtās traumas tiek raksturotas kā vidēji smagas.

Matīss Mailītis, pazīstamas latviešu arhitektu dinastijas pārstāvis, strādāja kopā ar savu tēvu Ivaru Mailīti un brāli Austri Mailīti. Viens no latviešu jaunās paaudzes spilgtākajiem arhitektiem bija piedalījies Latvijas paviljona izveidē izstādē EXPO 2010 Pekinā, Dziesmu svētku estrādes rekonstrukcijas projektā, Raiņa un Aspazijas 150. jubilejas gada stenda izveidē Frankfurtes grāmatu tirgū, starp viņa darbiem ir arī daudzfunkcionālais komplekss "Z-Towers" u.c. projekti.

Jau ziņots, ka piektdien ap pulksten 10.20 Jūrmalas gatvē notika smaga avārija, kurā iesaistīta vieglā automašīna "Alfa Romeo" un "Rīgas satiksmes" autobuss.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!