Foto: Publicitātes foto

Joprojām daudzi autovadītāji un pasažieri neizmanto drošības jostas. Šogad, desmit mēnešos, policisti par šī noteikuma pārkāpšanu noformējusi 25 000, intervijā LNT raidījumam "900 sekundes" ceturtdien sacīja Valsts policijas Kārtības policijas pārvaldes priekšnieks Normunds Krapsis.

Turklāt bieži avārijās smagi miesas bojājumi vai nāves gadījumi notiekot tāpēc, ka pasažieri aizmugurē neizmantojot drošības jostas, liecina policijas novērojumi. Tādi pat pārkāpumi bieži novērojami arī sabiedriskajā transportā. Krapsis atgādināja, ka arī sabiedriskajos autobusos vadītājam un pasažieriem jālieto drošības jostas, bet par to nelietošanu paredzēts sods.

Kā ziņots, ceturtdien policija visās Baltijas valstīs rīko reidus, lai uzraudzītu bērnu sēdeklīšu un drošības jostu lietojumu. Krpasis intervijā sacīja, ka tāpat pastāvot iespēja, ka riepu protektoru neatbilstības prasībām gadījumos vadītājiem esot jārēķinās, ka ceļu nebūs iespējams turpināt.

Kopumā policijas aplēses par aizvadīto diennakti liecina, ka avārijās cietušas sešas personas, bet reģistrēti 70 negadījumi uz ceļiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!