Foto: LETA
Šogad pieķerts piecreiz vairāk autovadītāju, kuri braukuši bez medicīniskās izziņas, trešdien vēsta LNT raidījums "900 sekundes".

Kopumā par šo pārkāpumu šogad sodīti gandrīz 3000 autovadītāju, bet vēl 65 000 šoferu ir nederīgas medicīniskās izziņas, tā aprēķinājusi Ceļu satiksmes drošības direkcija (CSDD).

Sods par braukšanu ar nederīgu medicīnisko izziņu ir 40 eiro, turklāt uz laiku jāatvadās no tiesībām. Ievērojamais pieķerto skaita pieaugums šogad skaidrojams ar to, ka agrāk, pārbaudot autovadītāju dokumentus, nebija iespējams tikt pie datu bāzes, kur ir informācija par šīm izziņām, taču kopš pagājušā gada rudens tas ir iespējams.

"Cilvēki aizmirst, jo šis posms ir ļoti garš - desmit gadi, un, ja neseko līdzi, aizmirstas. Neviens arī neiet pie ģimenes ārsta, lai uzzinātu, kad ir beigusies," LNT skaidroja Valsts policijas Satiksmes drošības pārvaldes jaunākais inspektors Igors Matvienko.

Valsts policijas Satiksmes drošības pārvaldes priekšnieks Normunds Krapsis piebilda, ka diemžēl atsevišķi ceļu satiksmes negadījumi notikuši tikai tāpēc, ka cilvēkam kļuvis slikti ar veselību, bijuši būtiski veselības traucējumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!