Foto: LETA

Aizdomās par spiegošanu apcietinātie Krievijas pilsoņi Andrejs Popko un Aleksandrs Kurkins tomēr snieguši liecības kriminālprocesā, lai būtu skaidrs nodoms viņu rīcībai, sacīja viņu aizstāve zvērināta advokāte Imma Jansone.

Jautāta, kādu nodomu dēļ tādā gadījumā abi Krievijas pilsoņi nelikumīgi iekļuva Ādažu bāzē, viņa atkārtoti paskaidroja, ka tā bijusi miermīlīga akcija. Advokāte arī papildināja, ka patlaban Popko un Kurkins liecības sniegt vairs neplāno.

Tāpat Jansone norādīja, ka nekādi lūgumi patlaban no viņas puses nav pieteikti.

Jau ziņots, ka jūnijā Ādažu bāzē aizturētos Krievijas pilsoņus Popko un Kurkinu Drošības policija (DP) tur aizdomās par spiegošanu un par mēģinājumu veikt teroristiskas darbības, ja tās izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās. Pēc DP lūguma abām personām piemērots apcietinājums. Abiem vīriešiem draud mūža ieslodzījums vai brīvības atņemšana līdz 20 gadiem.

Vainu inkriminētajos noziegumos vīrieši neatzīst.

Ādažu militārajā bāzē nelikumīgi iekļuva divi Krievijas pilsoņi, kuri tika aizturēti un pie kuriem tika atrastas skrejlapas angļu valodā. Atbildību par notikušo uzņēmusies kādreizējās neofašistiskās Krievijas Nacionālboļševiku partijas (NBP) pēctece - partija "Cita Krievija".

Personas aizturētas ierindas laukumā netālu no vietas, kur tās ar kāpņu palīdzību bija pārlēkušas bāzes žogam, lai nesakcionēti iekļūtu bāzes teritorijā. Pie viņām atrastas skrejlapas angļu valodā. Nacionālboļševiku izplatītajos fotoattēlos redzams, ka viņi žogu šķērsojuši, turot rokās lielu karogu Georga lentes krāsās. Bāzē šīs personas paspējušas uzkavēties neilgu laiku, tāpēc neesot paspējušas izplatīt skrejlapas.

Incidents noticis laikā, kad Ādažos sākušās starptautiskās mācības "Saber Strike 2015".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!