Rīgas apgabaltiesa ceturtdien noraidīja krāpšanā apsūdzētā Armanda Stendzenieka advokāta lūgumus par krimināllietas nosūtīšanu papildu pirmstiesas izmeklēšanai un viņa aizstāvamā atbrīvošanu no apcietinājuma.
Tiesa uzskatīja, ka Stendzenieks nav atbrīvojams, jo ir apsūdzēts smagos noziegumos. Tāpat neesot pamata lietas nosūtīšanai papildu pirmstiesas izmeklēšanai, jo advokāta Saulveža Vārpiņa apgalvojumi, ka Stendzeniekam liegtas iespējas iepazīties ar lietas materiāliem, neesot patiesi.

Tiesas sēdes laikā Stendzenieks paziņoja, ka būtu ar mieru, lai tiesa apcietinājuma vietā viņam piemēro jebkuru citu drošības līdzekli, tostarp arī drošības naudu. Kā drošības naudu viņš būtu gatavs maksāt 50 līdz 100 tūkstošus ASV dolāru.

Stendzenieks vairākkārt uzsvēra, ka prokuratūra nav ļāvusi viņam ieslodzījuma vietā izmantot datoru, lai veiksmīgāk iepazītos ar krimināllietas materiāliem.

Vārpiņš tiesā apgalvoja, ka Stendzeniekam dzīves apstākļi cietumā esot daudz smagāki, nekā notiesātām personām - viņš atrodoties vienvietīgā kamerā, turklāt viņam, atšķirībā no citiem ieslodzītajiem, neesot iespējas piekļūt pie datora.

Stendzenieka krimināllietas izskatīšana jau iepriekš ir noteikta 2001.gada 10.janvārī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!