Foto: AFI

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) sācis saņemt ziņas no cilvēkiem, kuri atminējušies par gadījumiem, kad Rīgas domes (RD) Dzīvokļu pārvaldē viņiem prasīta nelikumīga samaksa, trešdien intervijā Latvijas Radio sacīja birojs šefs Jaroslavs Streļčenoks.

Pēc ziņām, ka Dzīvokļu pārvaldē "viesojies" KNAB, cilvēki sākuši ziņot par iespējamajām nelikumībām iestādē, kura Rīgā atbild par dzīvokļu piešķiršanu, sacīja Strelčenoks, piebilstot, ka ceļā uz radio uzzinājis par diviem jauniem iedzīvotāju iesniegumiem, kas novirzīti izmeklētājiem.

"Cilvēki sāk atcerēties gadījumus, kad viņiem tieši vai netieši prasīta nauda," radio sacīja Strelčenoks. Jautāts, kas ir šie cilvēki, kuri ziņo KNAB, Strelčenoks sacīja, ka tie ir gan dzīvokļus saņēmušie, gan tādi, kas pie mājokļa vēl nav tikuši.

KNAB šefs aicināja cilvēkus, kuri ir saskārušies ar naudas prasīšanu par, piemēram, rindas paātrināšanu vai kādām citām lietām, par to informēt biroju. Strelčenoks gan sacīja, ka pagaidām neatklās, par kādiem pārkāpumiem Dzīvokļu pārvaldē birojam ir aizdomas, taču atzina, ka runa ir par kukuļņemšanu. KNAB var sazvanīt pa uzticības tālruni 80002070. KNAB saņēmis vairāk par 10 zvaniem un iesniegumiem par iespējamiem pārkāpumiem pārvaldē, vēlāk portālam "Delfi" sacīja KNAB pārstāvis Andris Vitenburgs.

Komentējot domes vadības izteikumus, ka dzīvokļu piešķiršana notiek ar datorprogrammas palīdzību, Strelčenoks norādīja, ka iesniegumus par mājokļa nepieciešamību saņem cilvēki un "tāpēc cilvēcisko faktoru nevar pilnība izslēgt". KNAB šefs gan neprecizēja, vai šajā gadījumā ir bažas par rindas vietu tirgošanu.

Jautāts par aizturētajām personām, Strelčenoks joprojām bija izvairīgs, sakot vien to, ka aizturēti vairāk nekā divi cilvēki.

Viņš arī piebilda, ka Rīgas mēra Nila Ušakova (SC) paziņojums sociālajā tīklā "Twitter", ka pārvaldē notiek kratīšana, ir traucējis KNAB darbam. "Tas, ka par to [kratīšanu] izskanēja pirms tam, par labu neiet, jo uzreiz bija masu mediju ažiotāža," sacīja Strelčenoks, norādot, ka notikuma vietā bija arī operatīvie darbinieki, kuru identitātes ir slepenas.

Jau vēstīts, ka KNAB pirmdien vakarā veica kratīšanu Rīgas domes Mājokļu un vides departamenta Dzīvokļu pārvaldē. Kratīšana notikusi Dzīvokļu pārvaldes ilggadējās vadītājas Ārijas Stabiņas kabinetā.

Otrdien KNAB apliecināja, ka par iesējamām koruptīvām darbībām Rīgas domē ir sākts kriminālprocess un aizturētas vairākas personas. Pagaidām gan plašāku informāciju KNAB nesniedz.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!