Ventspils pārvaldes kinoloģiskās nodaļas robežsargi ar dienesta suņiem vakar reida laikā palīdzējuši atrast narkotiskās vielas. Kā informēja Valsts robežsardzes Preses un sabiedrisko attiecību dienesta priekšniece Dace Ūdre, Ventspils Kriminālpolicijas rīkotajā narkotisko vielu meklēšanas reidā Ventspils pilsētā kinologi piedalījušies ar taksi Ilaru un bladhaundu Fortūnu.
Reida laikā Ūdens ielas dzīvojamā namā ar dienesta suņu palīdzību tika atklātas vielas, kas varētu būt heroīns un hašišs. Kā informēja Ventspils Policijas pārvaldes preses sekretāre Dzidra Šķute, dzīvoklī atsavināti 3,2 grami heroīna, 2,7 grami marihuānas un 0,86 grami amfetamīna.

Aizdomās par narkotisko vielu tirdzniecību aizturētas divas personas - 1955.gadā dzimusī Regīna G. un 1971.gadā dzimušais Zigmunds G. Šodien veikto ekspresanalīžu rezultāti apstiprina, ka atsavinātās vielas ir narkotikas, kas bija iepakotas 22 polietilēna maisiņos.

Ierosināta krimināllieta pēc Krimināllikuma 253. panta - par narkotisko vielu neatļautu izgatavošanu, iegādāšanos, glabāšanu, pārvadāšanu un pārsūtīšanu. Ventspilī šī jau ir 18.krimināllieta, kas ierosināta saistībā ar narkotisko vielu apriti. Oktobrī šis ir ceturtais gadījums, kad tiek atsavinātas narkotikas, turklāt Ūdens ielā atrastās apreibinošās vielas ir lielākais atsavinātais daudzums oktobrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!