Aizvadītās Līgo svētku brīvdienas aizvadītas salīdzinoši mierīgi, lai gan uz Latvijas ceļiem dzīvību zaudējuši kopumā četri cilvēki, pirmdien intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta Panorāma" sacīja Valsts policijas pārstāvis Andris Locs.

Viņš gan skaidroja, ka no negadījumiem tomēr izvairīties nav izdevies, neskatoties, ka policija šogad iesaistījusi "lielus spēkus" kārtības uz ceļiem nodrošināšanā. Tieši svētkos avārijās bojā gājuši divi cilvēki, bet vēl divi bojā gājuši pēc svētku dienām sekojošajās brīvdienās.

Policijas aplēses liecina, ka kopumā salīdzinājumā ar pērno gadu šogad dzērājšoferu skaits ir mazāks. Locs to vērtēja kā pozitīvu aspektu.

Savukārt Valsts policijas Satiksmes drošības pārvaldes priekšnieks Normunds Krapsis LNT raidījumam "900 sekundes" pastāstīja, ka svētkos reģistrēti 290 negadījumi, kuros cietuši 63 cilvēki. Likumsargiem izdevies notvert 96 dzērājšoferus, no kuriem 43 autovadītāji braukuši 1,5 promiļu reibumā.

Kā ziņots policija svētkos rīkoja plašus reidus uz Latvijas ceļiem. Kontroles pasākumi turpinās arī pirmdien, jo, kā skaidroja Locs, daudzi svinētāji mājās dodas tieši pirmdienas rītā.

Tāpat svētku brīvdienās aktīvi strādājis arī Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD), kas svētku brīvdienās saņēmis 300 izsaukumiem. VUGD preses pārstāve Viktorija Gribuste raidījumam atzina, ka karsti laika dēļ liela daļa izsaukumu bijuši saistīti ar glābšanas un meklēšanas darbiem ūdenstilpnēs. Kopumā brīvdienās VUGD speciālistiem izdevies izglābt piecus cilvēkus. Gribuste sacīja, ka visi izglābtie cilvēki riska situācijā nonākuši savas neapdomības dēļ, piemēram, atpūtušies jūrmalā iemiegot uz matrača un iepeldot pārāk tālu jūrā.

Kopumā svētku brīvdienās četri cilvēki noslīkuši. Tāpat VUGD vairākkārt saņēmis informāciju par slīkšanu, taču nelaimē nokļuvušos vairs atrast nav izdevies.

Runājot par ugunsgrēkiem, Gribuste pauda, ka pozitīvi vērtējams fakts, ka nav neviena bojā gājušā ugunsgrēkos. Ugunsnelaimēs cietuši trīs cilvēki.

Dienests saņēmis arī vairāk nekā 30 izsaukumus par degšanu, taču notikuma vietā izrādījies, ka tas ir līgo ugunskurs, kas ir pieskatīts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!