Foto: Valsts policija

Aprīlī Valsts policija aizturējusi sešu personu grupu, kas, sniedzot taksometra pakalpojumus, slēpuši patiesos ienākumu un izvairījušies no nodokļu nomaksas, nodarot valstij 570 000 eiro zaudējumus.

Valsts policijā portālu "Delfi" informēja, ka Rīgas reģiona pārvaldes kriminālpolicisti aprīlī aizturējuši organizētās grupas dalībniekus – sešas personas, kuras, darbojoties saskaņoti un pildot iepriekš sadalītos pienākumus, sniegušas taksometra pakalpojumus. Uzņēmums pakalpojumus sniedzis jau kopš 2015. gada novembra un, slēpjot savus patiesos ienākumus, izvairījies no nodokļu nomaksas valstij 570 000 eiro apmērā.

Aprīlī likumsargi aizturējuši organizēto grupu sešu cilvēku sastāvā. Aizturētie, izmantojot 50 automašīnas un sniedzot taksometra pakalpojumus, grāmatvedības dokumentos atspoguļojuši nepatiesus ienākumus.

Likumsargi veikuši vairākas kratīšanas iesaistīto uzņēmumu struktūrvienībās un noziegumā iesaistīto personu dzīvesvietās. Kratīšanās izņemti grāmatvedības dokumenti un elektroniskie datu nesēji. Aizturētajām personām noteikts aizdomās turēto personu statuss un piemēroti ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi.

Izmeklēšanā policija noskaidrojusi, ka aizdomās turētie ilgstošā laika periodā sagrozījuši faktus grāmatvedības dokumentos, norādot nepatiesu informāciju gan par pakalpojumu apmēru, gan par uzņēmuma faktiskajiem ieņēmumiem. Aizturētie dokumentos norādījuši, ka uzņēmuma apgrozījums samazinājies astoņas reizes. Slēpjot patieso peļņu, uzņēmums izvairījies no nodokļu nomaksas valstij lielā apmērā. Šīs noziedzīgās shēmas īstenošanā iesaistīti vairāki uzņēmumi, liecina policijas izmeklēšana.

Saistībā ar notikušo sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 217. panta 3. daļas – par uzņēmumam likumos noteikto grāmatvedības dokumentu informācijas viltošanu, ja tas izdarīts mantkārīgā nolūkā. Par šādu noziegumu likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku līdz pieciem gadiem vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai piespiedu darbs, vai naudas sods.

Izmeklēšana kriminālprocesā turpinās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!