Bijušais organizētās noziedzības grupējuma "Pārdaugava" dalībnieks Maksims Tarnopoļskis, kura izraisītajā avārijā Lubānas ielā gāja bojā trīs, bet cieta četri cilvēki, atteicies nodot urīna un asins paraugus narkotisko un psihotropo vielu ekspertīzei.
Tarnopoļskis pirmdien atteicies sniegt ekspertīzei urīna un asins paraugus, lai varētu noteikt, vai viņš lietojis narkotiskās vai psihotropās vielas. Tomēr prokuratūra var pieprasīt Narkoloģijas centram veikt papildu ekspertīzi arī no agrāk ņemtiem asins paraugiem, taču tas iespējams 35 dienu laikā no asins ņemšanas brīža, pastāstīja centra speciālisti.

Rīgas 1. slimnīcā BNS uzzināja, ka Tarnopoļska asinīs pēc naktī uz pirmdienu notikušās avārijas konstatētas 0,74 promiles alkohola. Uzreiz pēc avārijas Tornopoļskim noteikta otrā alkohola reibuma pakāpe. Mediķi paskaidroja, ka pie otrās reibuma pakāpes cilvēka organismā var būt 1,5 līdz 2,5 promiles alkohola. Latgales priekšpilsētas tiesa Tarnopoļskim piemēroja apcietinājumu uz desmit dienām līdz apsūdzības uzrādīšanai.

Naktī uz pirmdienu notikušajā avārijā Lubānas ielā pie Rīgas un Stopiņu pagasta robežas, kuru, iespējams, izraisīja Tarnopoļskis, sadūrās četras automašīnas. Negadījumā gāja bojā trīs, bet cieta četri cilvēki. Policija ierosinājusi krimināllietu par ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumu, ja tas izdarīts alkoholisko dzērienu vai citu apreibinošo vielu iespaidā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!