Pēdējo divu gadu laikā taksometru pakalpojumu kompānija "Taxify" ir nobloķējusi vairāk nekā 1000 taksometru vadītāju, ar kuru sniegto pakalpojumu klienti nav bijuši apmierināti, vai kuri neatbilda uzņēmuma kvalitātes standartiem, portālu "Delfi" informēja "Taxify" vadītājs Latvijā Juris Krūmiņš.

Krūmiņš paziņojumu izplatījis neilgi pēc publicētajām ziņām par autovadītāju, kurš, izmantojot mobilo lietotni "Taxify", nodarbojies ar komercdarbību bez atbilstošas licences.

Vēstīts, ka aizvadītās nedēļas nogalē Rīgas Pašvaldības policisti kontrolpirkuma laikā pieķēruši autovadītāju, kurš, izmantojot "Taxify", nodarbojies ar komercdarbību bez atbilstošas licences, turklāt izrādījies, ka autovadītājam spēkā bijis auto vadīšanas tiesību aizliegums.

"Attiecībā uz medijos izskanējušo gadījumu, kad policija apturējusi vadītāju, kurš izmanto "Taxify" platformu bez autovadītāja tiesībām, uzņēmums ar šādu situāciju saskaras pirmo reizi savā darbības vēsturē. Šāda rīcība ir ne tikai nelikumīga, bet arī nopietni apdraud pasažierus," paziņojumā norāda Krūmiņš.

"Šobrīd uzņēmums aktīvi pēta iespējamos risinājumus, lai nodrošinātu, ka šāda situācija nekad neatkārtotos. Viens no risinājumiem būtu platformas datubāzes sasaiste ar CSDD, lai aktuālā informācija par sodiem un vadītāja tiesību liegumu būtu pieejama uzreiz," piedāvā Krūmiņš.

Viņš arī apgalvo, ka "Taxify" ļoti nopietni uztver drošību, gan pakalpojumu kvalitāti. "Pārbaudes, kādas ir jāiziet privātajiem vadītājiem, pirms tie var lietot platformu "Taxify", šobrīd ir daudz stingrākas kā taksometru vadītājiem," skaidro Krūmiņš.

Tikmēr Pašvaldības policija atgādina, ka lietotni "Taxify" un citas līdzīgas lietotnes nedrīkst izmantot komerciāliem mērķiem, ja nav atbilstošas licences un reģistrēta komercdarbība. Tāpat policisti uzsvēra, ka arī turpmāk kontrolēs, vai netiek veikti šādi un līdzīga veida pārkāpumi.

Par uzņēmējdarbību bez atbilstošas licences fiziskām personām paredzēts sods no 280 līdz 700 eiro, konfiscējot administratīvajā pārkāpumā izmantotos priekšmetus vai bez to konfiskācijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!