Foto: Rīgas Pašvaldības policija

Trešdien, 28. septembrī, Rīgas pašvaldības policijas darbinieki saņēmuši informāciju no kāda īslaicīgās uzturēšanās centra, kur māte alkohola reibumā nav spējīga parūpēties par savu bērnu, portāls "Delfi" uzzināja pašvaldības policijā.

Notikuma vietā kārtības sargi sastapuši centra darbinieci, kura policistiem pastāstījusi, ka kādas 11 gadus vecas meitenes māte četras dienas lieto alkoholiskos dzērienus. Alkohola lietošana notikusi ārpus centra telpām. Tāpat sieviete neesot noslēgusi līgumu par uzturēšanos centra telpās un, būdama alkohola reibumā, viņa pārkāpusi īslaicīgās uzturēšanās centra iekšējos noteikumus, kas ir par pamatu lūgt sievietei pamest centra telpas.

Policisti devušies uz norādīto istabu, kur iereibusī sieviete piekritusi veikt alkohola koncentrācijas pārbaudi izelpā. Pārbaudē noskaidrots, ka viņa ir 3,67 promiļu reibumā. Pamanot alkometra rādījumus, bērna māte kategoriski atteikusies veikt otru mērījumu, kā arī parakstīt veiktā alkometra izdruku. Noskaidrots, ka iereibušajai sievietei jau vienreiz atņemtas mātes tiesības.

Ņemot vērā, ka sieviete bija stiprā alkohola reibumā un nespēja parūpēties par savu meitu, pašvaldības policisti pieņēmuši lēmumu bērnu šķirt no mātes un nogādāt drošā vidē.

Meitene policistiem izteikusi vēlmi doties pie kādas radinieces, kura varētu par viņu pienācīgi parūpēties. Policisti ar viņu sazinājušies, tādēļ sieviete ieradusies notikuma vietā un piekritusi uzņemties rūpes par meiteni.

Iereibusī māte paskaidrojusi, ka pametīs īslaicīgās uzturēšanās centra telpas un dosies nakšņot pie paziņām.

Lietas materiāli nosūtīti RPP bērnu likumpārkāpumu nodaļas darbiniekiem izvērtēšanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!