Foto: Sputnik/Scanpix
Kautiņš, kurš Tērvetē izcēlās pēc Zemgaļu svētkiem, aizsākās svētku dalībnieku dēļ, jo viņi bijuši piedzērušies, agresīvi un uzbruka pirmie, portālam "Delfi" saka vietējais iedzīvotājs un notikumu aculiecinieks Gatis Roze.

Viņš stāsta pilnīgi citu notikušā versiju, nekā svētku rīkotāji, jo pats bijis liecinieks lielai daļai tās nakts notikumu, kurus esot izprovocējuši svētku dalībnieki, kas aizsākuši konfliktu.

Pēc viņa teiktā četri vietējie puiši redzējuši, ka pilī deg gaisma un gribējuši apskatīties, kas tur muzejā notiekot. Divi no gājējiem mazliet atpalikuši un viņus drīz vien ielenkuši vairāki krievu valodā runājoši cilvēki, kuri paģērējuši pamest šo teritoriju.

"Vikingi bija ļoti agresīvi," norāda aculiecinieks.

Pēc Rozes teiktā, klāt bijis arī manāmi iereibis Tērvetes muzeja direktors Normunds Jērums kopā ar savu brāli, kurš "piegāja klāt vienam no džekiem un jautāja, kas būs, ja es tev pielikšu pušku pie galvas un izšķaidīšu smadzenes? To viņš atzina arī policistiem, bet vēlāk atskārta, ka ir piedzēries, un to jau noliedza," stāsta Roze.

"Sākās konflikts un Normunds no sāna pirmais iegāza pa seju vienam no mūsu puses cietušajam, kuram tagad arī ir nolauzts zobs. Bija cīņa, cilvēki – pārģērbti par zemgaļiem un vikingiem – pat esot brukuši virsū ar krēsliem," notikumus pēc tā dalībnieku teiktā atstāsta Roze.

Viņš arī uzsver, ka nekāda otrā uzbrukuma neesot bijis, jo pēc konflikta, jau redzot policiju, jaunieši vienkārši gājuši atpakaļ, lai sniegtu liecības un sūdzētos par nodarīto. "Konflikti atkal uzliesmoja, bet Normunds bija manāmi iereibis, mācīja policistus, visus provocēja, teica, ka pats ir policists un visiem nu būs d***ā. Nebija nekādi tur vietējo papildspēki, vienkārši cilvēki no balles sanāca skatīties, kas tur par traci," atceras notikumus aculiecinieks.

Jau ziņots, ka aizvadītajās brīvdienās Tērvetē notikušo Zemgaļu svētku laikā smagi piekauts festivāla rīkotājs un Tērvetes zemgaļu pils muzeja saimnieks Normunds Jērums. Policijā par notikušo sākta pārbaude, bet viens aculiecinieks portālam "rus.delfi.lv" stāstījis, ka vietējo jauniešu uzbrukuma laikā policija pat nav centusies iejaukties.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!