Foto: LETA

Vidzemes priekšpilsētas tiesa pagaidām neskatīs zvērināta advokāta Alda Gobzema prasību pret Latvijas Žurnālistu asociācijas (LŽA) Ētikas komisijas locekli Baibu Strautmani par Gobzema un viņa ģimenes goda un cieņas aizskaršanu saistībā ar viņas izteikumiem sociālajā tīkla "Twitter.com" kontā, kuros, pēc prasītāja domām, viņam piedēvēta homoseksualitāte, pirmdien uzzināja tiesā.

Tiesa pieņēmusi lēmumu 27.jūnija prasību atstāt bez virzības, nosakot novērst tajā trūkumus līdz 24.jūlijam.

Gobzems tiesai lūdza uzlikt par pienākumu Strautmanei atvainoties viņam, publicējot "Twitter.com" un visiem oficiāli reģistrētajiem plašsaziņas līdzekļiem nosūtītā rakstveida paziņojumā šāda satura atvainošanos: "Atvainojos Aldim Gobzemam un viņa ģimenei par homofobisku naida runu. Tā ir necienīga LŽA Ētikas komisijas locekles rīcība."

Tāpat prasītājs arī lūdzis tiesu atzīt par prettiesisku Strautmanes rīcību, 22.jūnijā publicējot "Twitter.com." savstarpējā kontekstā saistītus ierakstus,kuri nepārprotami norāda uz viņa seksuālo orientāciju un ģimenes dzīves nomelnošanu.

"Strautmane sociālajā vietnē "Twitter.com " savā profilā "@BaibaStrautmane" ierakstīja homofobiska satura naida runu (teksts saglabāts ar visām gramatikas kļūdām): "Koroče, mani šķebina, kad PDz skatos bildes, kā vispārzināms gejs precas ar meiteni, lai būtu "tikumīgs" Latvijā…" Būtiski uzsvērt, ka minētā frāze nepārprotami attiecināma uz mani un manu ģimeni. To apliecina fakts, ka turpmāk kā paskaidrojumu iepriekšējam ierakstam Strautmane norādījusi: "Bet visvairāk žēl man to cilvēku, kas noticēja viņam kā Maksimas upuru aizstāvim…", iepriekš aģentūru BNS informēja Gobzems.

Tāpat viņš darīja zināmu, ka vērsies LŽA asociācijā ar lūgumu atstatīt Strautmani no Ētikas komisijas locekļa pienākumu pildīšanas saistībā ar augstāk minētajiem 22. jūnija ierakstiem "Twitter".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!