Foto: Shutterstock
Šī gada 10. novembrī Rīgas Autotransporta prokuratūras prokurors tiesai nosūtījis krimināllietu, kurā tiek apsūdzēts kāds gados jauns vīrietis, kurš vadīja transportlīdzekli bez transportlīdzekļa vadīšanas tiesībām, atrodoties narkotisko vielu ietekmē, un kurš bēgot no policijas, notrieca gājēju, kā rezultātā cietušais notikuma vietā mira, portālu "Delfi" informēja LR Prokuratūras pārstāve Aiga Eiduka.

Saskaņā ar lēmumu par krimināllietas nodošanu tiesai, apsūdzētais vīrietis vadīja transportlīdzekli pa Brīvības ielu Rīgā bez transportlīdzekļa vadīšanas tiesībām.

Tāpat viņš atradās narkotisko vielu ietekmē, kā arī pārkāpa apdzīvotā vietā noteikto atļauto maksimālo braukšanas ātrumu 50 kilometri stundā. Autovadītājs vadīja transportlīdzekli ar braukšanas ātrumu, kas nebija mazāks par 70 kilometri stundā. Transporta līdzekļa vadītājs savlaicīgi nepamanīja gājēju, kurš krustojumā šķērsoja ielu, nesamazināja braukšanas ātrumu, kā rezultātā notrieca gājēju, kurš no gūtajiem miesas bojājumiem ceļu satiksmes negadījuma vietā mira.

Pēc ceļu satiksmes negadījuma izraisīšanas apsūdzētais neapstājās un nepalika negadījuma vietā, nedarīja visu iespējamo, lai cietušajam sniegtu pirmo palīdzību, neizsauca neatliekamo medicīnisko palīdzību, par negadījumu nepaziņoja policijai un turpināja bēgt no policijas, atzīmē Eiduka.

Kā arī apsūdzētais vīrietis neatļauti iegādājās marihuānu, kuru neatļauti glabāja automašīnas salona cimdu nodalījumā līdz brīdim, kad tika aizturēts pēc ceļu satiksmes negadījuma izraisīšanas.

Apsūdzētais pie kriminālatbildības saukts pēc Krimināllikuma 262 .panta ceturtās daļas, 262.1 panta otrās daļas, 253.2 panta pirmās daļas un 253. panta pirmās daļas.

Lieta izskatīšanai nodota Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesai.

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!