Foto: PantherMedia/Scanpix

Prokuratūra nodevusi tiesai krimināllietu pret bijušo Talsu novada domes priekšsēdētāju, tagadējo domes deputātu Aivaru Lācaru ("Talsu novada attīstībai") saistībā ar, iespējams, fiktīvu šofera nodarbināšanu pašvaldībā.

Prokuratūra, neminot personu vārdus, informēja, ka lietā viens cilvēks sauks pie kriminālatbildības par krāpšanas izdarīšanu personu grupā pēc iepriekšējas vienošanās. Otra persona apsūdzēta par krāpšanas izdarīšanu grupā pēc iepriekšējas vienošanās, kā arī par valsts amatpersonas pienākumu nepildīšanu mantkārīgā nolūkā.

Amatpersona iepriekš vienojoties ar darbinieku par viņa neattaisnotu prombūtni neinformēja par viņam zināmajiem apstākļiem par darbinieka prombūtni citas pašvaldības atbildīgās amatpersonas. Tā rezultātā nepamatoti tika izmaksāta darba samaksa un darba devēja maksājumi par darbinieka maksājamajiem nodokļiem par laika periodu, kad darbinieks faktiski nestrādāja.

Apsūdzēto personu noziedzīgo darbību rezultātā pašvaldībai nodarīts mantisks kaitējums 3040 eiro apmērā.

Radītais kaitējums gan labprātīgi ir atlīdzināts. Krimināllieta vienošanās procesa kārtībā nodota Kurzemes rajona tiesai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!