Foto: PantherMedia/Scanpix
Kuldīgas rajona prokuratūras prokurore tiesai nodevusi krimināllietu, kurā apsūdzētas divas personas par balsu pirkšanu 12.Saeimas vēlēšanās, pastāstīja prokuratūras pārstāve Aiga Eiduka.

Ņemot vērā izskanējušo informāciju, tā ir lieta, kurā apsūdzētas personas saistībā ar balsu pirkšanu par labu Zaļo un zemnieku savienībai (ZZS).

Saskaņā ar lēmumu par krimināllietas nodošanu tiesai, apsūdzētās personas pamudināja vēlētājus par naudas atlīdzību piecu eiro apmērā piedalīties 12. Saeimas vēlēšanās, balsojot par iepriekš norādītu politiskās partijas deputātu kandidātu sarakstu un par vienu konkrētu deputātu, balsošanas gaitā vēlēšanu zīmē ar "+ " atzīmēt attiecīgo deputāta kandidātu.

Viena apsūdzētā persona pie kriminālatbildības saukta pēc Krimināllikuma 20.panta otrās daļas un 90.panta otrās daļas, kura savu vainu inkriminētajā noziedzīgajā nodarījumā neatzīst, savukārt otra apsūdzētā persona pie kriminālatbildības saukta pēc Krimināllikuma 90.panta otrās daļas un sevi par vainīgu atzīst pilnībā.

Lieta izskatīšanai nodota Kuldīgas rajona tiesai.

Iepriekš Drošības policija (DP) Kuldīgas rajona prokuratūrai kriminālprocesa materiālus kriminālvajāšanas uzsākšanai pret divām personām saistībā ar balsu uzpirkšanu 12.Saeimas vēlēšanās.

Izskanējis, ka balsu pirkšanā iesaisstīts partiju apvienībā ietilpstošās Latvijas Zaļās partijas (LZP) valdes priekšsēdētāja vietnieks Mārtiņš Martinsons.

Kriminālprocesā, kas uzsākts pērn vēlēšanu dienā 4.oktobrī, konstatēts, ka viens Latvijas pilsonis ir piedāvājis citam Latvijas pilsonim par atlīdzību 12.Saeimas vēlēšanās nobalsot par noteiktu sarakstu un vienu deputāta kandidātu, kā arī piesaistīt citus vēlētājus, kuri par atlīdzību būtu gatavi balsot pēc šiem norādījumiem.

Izmeklēšanā iegūtie pierādījumi liecina, ka persona šim piedāvājumam piekrita un piedāvāja vēl vairākiem balsstiesīgajiem par atlīdzību nobalsot par noteiktu sarakstu un vienu deputātu kandidātu, kam vairākas personas arī piekrita, saņemot par to materiālu atlīdzību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!