Foto: PantherMedia/Scanpix

Tiesai nodota krimināllieta, kurā par cilvēka sagrābšanu, nolaupīšanu un nogalināšanu apsūdzēts Salvis Tihanovskis, kurš savulaik tika ievainots traģiskajā Jēkabpils spēļu zāles aplaupīšanā, un viņa brālēns.

Prokuratūrā portālu "Delfi" informēja, ka lieta tiesai nodota 30.jūnijā. Apsūdzība liecina, ka abi vīrieši atriebības nolūkā un būdami alkohola ietekmē, pie kāda veikala sagaidīja cietušo un pielietojot vardarbību ar fizisku spēku, ievietoja viņu automašīnas bagāžas nodalījumā un aizveda uz neapdzīvotu vietu mežā.

Tad cietušajam tika sperts ar kājām pa galvu, seju un citām ķermeņa daļām un abi apsūdzētie lēca virsū cietušajam, kurš tajā brīdī piekauts gulēja zemē, liecina apsūdzība. No nodarītajiem miesas bojājumiem iestājās cietušā nāve.

Vīrieši apsūdzēti slepkavībā, ja tā izdarīta ar sevišķu cietsirdību un personu grupā. Kā arī par personas nolaupīšanu, ja tā izraisījusi smagas sekas vai tā izdarīta pret mazgadīgo, vai to izdarījusi organizēta grupa. Par slepkavību abiem draud pat mūža ieļodzījums, bet likums par otru noziegumu paredz cietumsodu līdz divpadsmit gadiem.

Apsūdzētie savu vainu noziedzīgā nodarījuma izdarīšanā neatzīst. Lieta nodota izskatīšanai Jēkabpils rajona tiesai.

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

Iepriekš mediji vēstīja, ka abi vīrieši devušies aizstāvēt kādu dāmu, kurai ar nogalināto bijis konflikts.

Pērn, 29.decembrī agri no rīta Jēkabpils policisti saņēma ziņas, ka ir nomiris iepriekšējā dienā ievests smagi piekauts pacients. Izmeklējot notikušo, policija noskaidroja, ka mirušajam bijis konflikts ar kādu sievieti, par to uzzināja sievietes bijušais draugs - Ieslodzījuma vietu pārvaldes darbinieks.

Vēloties pārmācīt uzbrucēju, viņš kopā ar savu brālēnu, 33 gadus vecu Jēkabpils iecirkņa darbinieku un sievieti Jēkabpils pilsētā uzmeklējis 58 gadus veco kungu un piekāvis viņu.

Latvijas Radio rīcībā esošā informācija liecina, ka viens no likumpārkāpumā iesaistītajiem ir Jēkabpils policijas inspektors Salvis Tihanovskis, kurš 2011.gada 25.janvārī bija iesaistīts spēļu zāles "Fēnikss" aplaupīšanas lietas atklāšanā, noziedznieku aizturēšanā. Toreiz laupīšanā iesaistītie policisti Tihanovski apšaudē sašāva.

2011.gada pilsētas svētkos Salvim Tihanovskim un otram apšaudē cietušajam Rimam Švedam piešķīra Gada jēkabpiliešu titulus, bet pēc tam Tihanovskis kļuva arī par Gada policistu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!