Foto: DELFI
Jēkabpils rajona prokuratūra nosūtījusi tiesai krimināllietu par jauna vīrieša noduršanu Jēkabpils novada Dignājas pagastā šā gada februārī, informēja prokuratūrā.

Minētā noziedzīgā nodarījuma izdarīšanā pēc Krimināllikuma 116.panta - par citas personas tīšu prettiesisku nonāvēšanu (slepkavību) - apsūdzēts kāds 1992.gadā dzimis vīrietis.

Par šādu noziegumu vainīgās personas soda ar mūža ieslodzījumu vai ar brīvības atņemšanu uz laiku no pieciem līdz divdesmit gadiem un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.

Jau informēts, ka 23.februāra vakarā Jēkabpils novadā Dignājas pagastā kopīgas iedzeršanas gaitā kādas daudzstāvu ēkas dzīvoklī tikuši sadurti divi 1990. un 1986.gadā dzimuši vīrieši, jaunākais no viņiem - nāvējoši.

Jēkabpils iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas darbinieki operatīvi notikuma vietā aizturējuši aizdomās par minēto noziedzīgo nodarījumu turamo personu - kādu 1992.gadā dzimušu agrāk netiesātu vīrieti un ievietojuši viņu īslaicīgas aizturēšanas vietā.

Izmeklēšanas gaitā noskaidrots, ka dzīvoklī kopīgas alkohola lietošanas gaitā starp vīriešiem izcēlies sadzīvisks strīds, kura gaitā jaunākais no vīriešiem paķēris nazi un nodarījis miesas bojājumus saviem oponentiem, no kuriem vienam tie bijuši nāvējoši. Dzīvokļa saimniekam, 1986.gadā dzimušajam vīrietim, uzbrucējs nodarījis grieztas brūces rokā un kreisās auss rajonā, vīrietis nogādāts slimnīcā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!