Foto: DELFI

Tieslietu ministrija (TM) pārbaudīs iespējamo tiesnešu apspriedes noslēpuma pārkāpumu tā dēvētajā Jūrmalas mēra Raimonda Munkevica kukuļošanas lietā, trešdien Latvijas Televīzijas rīta raidījumam "Rīta Panorāma" apstiprināja tieslietu ministrs Dzintars Rasnačs (NA).

Ministrs norādīja, ka TM jau trešdien sāks strādāt pie šī jautājuma. Rezultāti varētu būt gaidāmi, vēlākais, divu nedēļu laikā.

Latvijas Televīzijas raidījums "Panorāma" otrdien, 27.janvārī, vēstīja, ka Jūrmalas tiesas tiesnese Gundega Lapiņa, kas ir viena no trim bijušā Jūrmalas mēra Raimonda Munkevica lietas tiesnesēm, pārkāpusi tiesas apspriedes noslēpumu tieši tāpat, kā viņas kolēģes Solvita Glaudāne un Ilze Freimane.

Pēc "Panorāmas" rīcībā esošās informācijas, arī Lapiņa sprieduma veidošanas laikā veikusi vairākas darbības, piemēram, noraidījusi pieteikumus vai pieņēmusi lēmumus citās krimināllietās un civillietās. Tiek norādīts, ka iepriekš par šāda veida pārkāpumiem sodītas tikai abas viņas kolēģes.

Lapiņa, Glaudāne un Freimane ir tiesneses lietā, kur uz apsūdzēto sola sēdās bijušais Jūrmalas mērs. Vēlāk kļuvis zināms, ka tiesnese Freimane un Glaudāne laikā, kad to nedrīkstēja darīt, veidojušas nolēmumus citās lietās. To aizliedz Krimināllikums. 

Līdz ar to Munkevica advokātiem parādījās iespēja rosināt atsākt no jauna trīs gadus ilgušo tiesvedību, kas, visticamāk, nozīmēs arī mīkstāku sodu, norādīja raidījums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!